KERNEL_AUTO_BOOST_LOCK_ACQUISITION_WITH_RAISED_IRQL hatası

MervanYalcin37

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sistemim mavi ekran veriyor. Uzun süredir alıyorum hatta bilgisayar tamircisine verdim o da çözemedi.

Kullandığım sistem;
  • Ryzen 7 3700X
  • GTX 1060 3GB 192 bit
  • 2x8 3200MHz Corsair Vengeance Pro (2 aylık)
  • Samsung 980 EVO M.2 SSD
  • Windows 10 64 bit 21H1
  • MPG X570 Edge Wi-Fi Anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
BattlEye'ı kaldırır mısınız? Konu çok uzamış ve dayanamadım da :D Sorununuzu çözecek anahtar yazılım şu an BattlEye gibi.
BattlEye kaldırabileceğim bir şey değil Zula ile beraber çalışıyor. Arka plan uygulaması gibi bir şey. Özellikle de yüklemedim Zulayı oynadığım da çalışıyor otomatik. Bu uygulama diğer bilgisayarlar da çalışıyor da bende niye çalışırken mavi ekran veriyor

Hayır kaldıracaksınız ve kendisi geri kuracak. Aşağıdaki kaldırma aracını kullanabilirsiniz.

-BattlEye dan ziyade Vanguard daha büyük bela sanırım hocam. Cuma namazına gitmeden önce meraktan valorantı açtım güncelleme ekranı geldi bıraktım orada daha sonra aldım namazlığı gittim cumaya geldiğim de bilgisayar yeniden başlamış mavi ekran almıştı.
-Ben valorant oynamasam çözülecek sanırım ama neden diğer bilgisayarlarda vanguard mavi ekran vermekez bende veriyor.
-Bir de benim sürücülerim güncel değil sanırım.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hocam burada aldığım son üç mavi ekran hatası var. Photshop illustrator da vesaire çaışırken mavi ekran yiyorum. Minidump dosylarında ram ile alakalı bir şey görürseniz şaşırmam çünkü Photoshop ram ile performanslı çalışan bir şey biraz yüklenmiş olabilirim. 37 tane dosya 800mb lık bir karışık dosyaları photoshopta açmayı denedim çalışırken 1 2 dakika sonra mavi ekran verdi.

Merak ettiğim şu ki neden program kapanmıyor da mavi ekran veriyor. Diğer merakım da vanguard ile alakalı neden çalıştırınca hata veriyor.

--------------------------------------------------------------------

Valorant kaldırdım, office kaldırdım 4 gündür mavi ekran almıyorum hadi hayırlısı. Office programlarını ise office 'in kendi sitesinden indirdim. @KojiroHyuga04 ve @Enes3078 Hocalarım teşekkür ederim. Uğraştırdım yordum sizi.

Son düzenleme:
Estağfirullah, boşuna mı buradayız. Teknik destek için burada yer alıyoruz :) Sistemde ne kadar Anti-Cheat varsa kaldırın. Ek olarak Windows Update ile 21H1'e geçiş yapın derim. Sonrasında da CMD'yi yönetici olarak başlatıp SFC /scannow yazın ve işlem bitince sonucun ekran alıntısını bizimle paylaşın. Kolay gelsin :)

Estağfirullah, boşuna mı buradayız. Teknik destek için burada yer alıyoruz :) Sistemde ne kadar Anti-Cheat varsa kaldırın. Ek olarak Windows Update ile 21H1'e geçiş yapın derim. Sonrasında da CMD'yi yönetici olarak başlatıp SFC /scannow yazın ve işlem bitince sonucun ekran alıntısını bizimle paylaşın. Kolay gelsin :)
Bu bilgisayar benimle dalga geçiyor mavi ekran verdi. :) tam şu an 080421-7812-01.rar ve hocam bu mavi ekranı hep alıyordum. Şöyle ki IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatasını defalarca aldım bundan hariç başka mavi ekranlar da aldım onlar sürekli değişti ama bu hep vardı. Bence asıl sorun bu :)
---------------
Anti-Cheat programları derken hocam bu Vanguard ve BattlEye'dan bahsediyorsunuz sanırım.

Ben bu hata dosyasına baktım sanırım ekran kartı hata vermiş bilmiyorum doğru mu.

Bir de 21H1 sürümdeyim. SFC işlemini daha önce yapmıştım ama tekrar yaptım.

1628104507197.png

Bugün tekrar aldığım bir hata: 080621-7671-01.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Tuhaf ama hala devam eden bir sorun. Anti-Cheat yazılımlarını kaldırıp kurdunuz değil mi? Yoksa da muhtemel olarak format sorunu çözecektir.

Ben bu bilgisayara 30 defa format attım belki hatta bir defasında 10 yıllık fotoğraf video anı dolu HDD mi silmiş bulundum farkına varmadan. Günde 2 defa format attığım zamanlar oldu. Tamirciye verdim oda attı. Aslında bilgisayar 1 ay önce tamirden geldi hala devam ediyor. Anti-cheat programlarından bir tek Zula'nın kullandığı BattlEye var onu da kaldıramıyorum.

Bu arada 15dk önce ben PC başında değilken bir tane daha mavi ekran yemişim: 080621-7671-01.rar

Tuhaf şekilde uygulamayı kullanıyorken değil boştayken mavi ekran veriyor daha çok.
-----------------------------
Ben driverlardan şüphe ediyorum. Driverlarım anakartın internet sitesine göre 2021 5. ay da yeni sürümler gelmiş ama ben 2020 kullanıyorum. Güncelle diyorum güncellemiyor. Otomatik tara yapıyorum yapmıyor. Sürücüleri anakartın internet sitesinden indirip klasörü seçerek el ile yapıyorum yine güncelsin diyor.

----------------------------------
Bu arada BIOS a da güncelleme gelmiş. Onu da güncelledim ama hayırlısı.

Son düzenleme:
Windows Update ile Windows'u en güncel olan 21H1 sürümüne güncelleyin. Sonrasında BIOS ayarlarınızı varsayılan olarak değiştirin ve dokunmadan kullanın. Son olarak Zula'yı kaldırın ve BattlEye Anti-Cheat'in de kaldırıldığından emin olun.

Windows Update ile Windows'u en güncel olan 21H1 sürümüne güncelleyin. Sonrasında BIOS ayarlarınızı varsayılan olarak değiştirin ve dokunmadan kullanın. Son olarak Zula'yı kaldırın ve BattlEye Anti-Cheat'in de kaldırıldığından emin olun.
Windows 'um zaten 21H1 sürümünde idi.
BIOS ayarlarım varsayılan ayarlarda idi.
Son olarak Zulayı kaldırdım. BattlEye programını kaldırdım.

Lakin bunlara rağmen mavi ekran almaya devam ediyorum. Saçma sapan bir sorun var anlamadım. Yardımınız uğraşınız teşekkürler beyler siz de pek anlamadınız bu bilgisayardan. Son hatalar 09082021.rar
Sorunlar gelmeye devam ediyor. 081021-13125-01.rar sanıyorsam bu sefer de ekran kartı hata verdi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı