Çözüldü KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR (7A) HATASI

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

UPSDeviL

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsaır 8gb Ddr4 3000mhz Cl16 Vengeance Lpx
SSD veya HDD modeli
WD SN530 256G PCI - 3.0 M2 SSD -SSD SANDİSK PLUS 2
Ekran kartı
ZOTAC RTX 3060
Anakart
Asus B450M-K II
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhabalar bilgisayarım yaklaşık 1 senedir hep bu hataları alıyordu öncelikle Whea_uncorrectable_error hatası almaya başladı bende sinirlenip önce ekran kartı sonra anakart ikisinide değiştirdim o arıza gitti yerine bu geldi denenebilecek herşeyi yaptım konulardaki bi yardımcı olursanız çok sevinirim minidump ve olay görüntüleyicisi resmini buraya bırakıyorum hd tune pro ile tüm testleri yaptım disklerde bozukluk yok Memtest86 ile ram testide yaptım onlarda sorunsuz yaklaşık 8 saat sürdü , chckdsk olsun sfc/scannow olsun denemedigim komut yapmadığım şey kalmadı. Şuan oyunlara giriyorum direk siyah ekran güç kesmesi bazen mavi ekran alıyorum teşekkürler şimdiden.

Aşşagıda yazamadıgım sistemde extra 250GB harddisk var WD nin

Extra farklı 2 DMP dosyası daha buyurun.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    282,2 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hard disk Mevcut sistemde şu an testi yapıyorum bitince ekleyeceğim.

WDC PC SN530 SDBPNPZ-256G-1006 diski sistemden çıkar deneme amaçlı, içindeki verileri yedekleme işlerine girmeden çıkar ve mavi ekranlar kesilecek mi bak bakalım. Eğer kesilirse verileri yedekleyip köşeye koy. Zira raporlarda yazma işlemlerinde de sorun olduğu yazıyor.

Rich (BB code):
Düzeltilmeyen bir donanım hatası oluştu. Bu olayın veri bölümünde durumu açıklayan bir kayıt bulunur.
Rich (BB code):
Cihaz Adı :\Device\HarddiskVolume1 içinde bozulma olabilir.
Rich (BB code):
Gecikmeli Yazma Başarısız} Windows, D:\God of War\exec\wad\pc_le dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı. Veri kaybı oldu

OCCT testlerini 1 2 kere daha yap bakalım mavi ekran tekrar verecek mi diye. HDD için de errorscan ve health sekmelerini at.
Sorunun çözüldüğüne sevindim, o diskteki verileri alıp emekliye ayır. HDD konusunda da bir sıkıntısı yok diyorsan sisteme takılı kalabilir ama ileride sıkıntı çıkarma potansiyeli olduğunu düşünüyorum.
Teşekkür ederim benimle uğraşıp yardım ettiğiniz için HDD yi ve M2 yi 0 alıp tekrardan değiştirmeyi düşünüyorum çok sağolun iyi akşamlar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı