1, 5 ay once bilgisayar topladım. Windows kurmadan once BIOS'u en güncel versiyonuna getirdim. Windows kurmadan once BIOS'tan RAM profilini 2300 MHz'den(default) 3200'e ayarladım. BIOS'ta tum parçaları sorunsuz sekilde görebiliyordum. Sorun bundan sonra başladı. USB'den Windows kurulumuna basladigim zaman %10'luk bir ilerleme varken her seferinde farklı error koduyla mavi ekran hatası alıyorum. Internette çok arastirdim ancak fazla bir seye ulaşamadım.
Bulduğum olası sebepler:
1- RAM arizasi (slotlarin yerlerini değiştirdim ancak sadece birtanesini takmayı denemedim. Windows kurmadan MHz'ini yükseltmem etkili olmuş olabilir mi bilmiyorum.)
2- Bir kisi bu sorunu islemciyi değiştirerek çözmüş.
3- Bir diger kisi bu sorunu anakartı değiştirerek çözmüş.
4- Bir diger kisi Windows kurarken 2.0 portundan indirdiğinde ve toplama bilgisayarının 3.0 portuna takarak kurulum yaptiginda buffer hatalarından kaynaklı sorun olabileceğini düşündüğünü söylemiş. Torrentten önceki bir Windows surumu indirerek ve gorece daha kaliteli bir USB kullanmam gerekir mi sizce? Windows'un sitesinden en son surumunu indirdim ve gorece kalitesiz bir USB'ye takarak kullandım. (USB kalitesi veya Windows surumu mavi ekran hatası cikariyor olabilir mi?)
Hatirladigim ve aldiüim mavi ekran hataları (Topladiktan sonra askerliğimi yapmam gerekti uzerinde ugrasamadigim)
Belki bir fikir oluşturması acısından sistemimi de yazayım.
Islemci: i9-10900K
Ekran kartı: Palit gamerock 3070
Anakart: MSI MPG-Z490-GAMING-Carbon-Wi-Fi
M.2 SSD: Samsung 970 EVO 1TB
RAM: Corsair DOMINATOR Platinum RGB CMT32GX4M2C3200C16W 32 GB (2x16 GB) DDR4 3200MHz
Uygulamayı düşündüğüm adimlar:
1- Hardware diagnostic tool kullanarak hataları tespit etmek (Bu toollarin basarisi hakkında bir fikrim yok. Sizin görüşünüzü merak ediyorum.),
2- Tek RAM kullanarak yeniden kurulum denemek,
3- BIOS'u sifirlayip yeniden kurulum denemek,
4- RAM MHz'lerini tekrardan 2300'e düşürüp kurulum denemek,
5- PC'yeLinux kurmayı denemek.
Sizin görüşleriniz nelerdir? Ciddi bir harcama yapıp sistem topladım ancak mavi ekran hatası almam ve kisa zamanda çözüme kavusturamamam beni boyle bir yola sevketti.
Bulduğum olası sebepler:
1- RAM arizasi (slotlarin yerlerini değiştirdim ancak sadece birtanesini takmayı denemedim. Windows kurmadan MHz'ini yükseltmem etkili olmuş olabilir mi bilmiyorum.)
2- Bir kisi bu sorunu islemciyi değiştirerek çözmüş.
3- Bir diger kisi bu sorunu anakartı değiştirerek çözmüş.
4- Bir diger kisi Windows kurarken 2.0 portundan indirdiğinde ve toplama bilgisayarının 3.0 portuna takarak kurulum yaptiginda buffer hatalarından kaynaklı sorun olabileceğini düşündüğünü söylemiş. Torrentten önceki bir Windows surumu indirerek ve gorece daha kaliteli bir USB kullanmam gerekir mi sizce? Windows'un sitesinden en son surumunu indirdim ve gorece kalitesiz bir USB'ye takarak kullandım. (USB kalitesi veya Windows surumu mavi ekran hatası cikariyor olabilir mi?)
Hatirladigim ve aldiüim mavi ekran hataları (Topladiktan sonra askerliğimi yapmam gerekti uzerinde ugrasamadigim)
- 5 0x0000007E (SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED)
- 6 0x0000008E (KERNEL MODE EXCEPTION NOT HANDLED)
- 8 0x000000D1 (DRIVER IRQL NOT LESS THAN OR EQUAL TO)
Belki bir fikir oluşturması acısından sistemimi de yazayım.
Islemci: i9-10900K
Ekran kartı: Palit gamerock 3070
Anakart: MSI MPG-Z490-GAMING-Carbon-Wi-Fi
M.2 SSD: Samsung 970 EVO 1TB
RAM: Corsair DOMINATOR Platinum RGB CMT32GX4M2C3200C16W 32 GB (2x16 GB) DDR4 3200MHz
Uygulamayı düşündüğüm adimlar:
1- Hardware diagnostic tool kullanarak hataları tespit etmek (Bu toollarin basarisi hakkında bir fikrim yok. Sizin görüşünüzü merak ediyorum.),
2- Tek RAM kullanarak yeniden kurulum denemek,
3- BIOS'u sifirlayip yeniden kurulum denemek,
4- RAM MHz'lerini tekrardan 2300'e düşürüp kurulum denemek,
5- PC'yeLinux kurmayı denemek.
Sizin görüşleriniz nelerdir? Ciddi bir harcama yapıp sistem topladım ancak mavi ekran hatası almam ve kisa zamanda çözüme kavusturamamam beni boyle bir yola sevketti.
Son düzenleyen: Moderatör: