KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED Mavi Ekran Hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

weareyooo

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2014
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar yardım talep ediyorum özellikle @Murat5038 kardeşimiz kesin cevaplar veriyor. Kendisinden özellikle rica ediyorum.

Çok meşgul de değilseniz rica etsem driver güncellemesi falan atarsanız linki ile beraber atsanız iyi olur. Çünkü bulması benim gibi bir çocuk için imkansız, sırf buraya hesap açmak için bir gün ugrastım. Pc işlerine yeni başladım biraz cahilim o nedenle. Babam da durumumuzun iyi olmamasına rağmen tamirciye yüz lira verdi ama adam yine yapamadı para iadesi de yapmadı.

Laptop markası : Acer5742g
Minidump ( Üst komsumuzun cok yardımı dokundu sağolsun, bu konuyu da o açtı sayılır) : http://www.mediafire.com/download/79ejame25dua5b7/071314-16660-01(2).dmp
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Driver booster diye bir uygulama var, onu yüklersen tüm driverlerini güncellersin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu linke tıkla;
Acer | Download
Ardından aşağıda "yada ürünümü listeden bul" diye bir bölüm var. Orada Dizüstü>Aspire>5742g aramasını yap ve aşağıda bir pencere açılacak. Orada Windows sürümünü seçip gerekli bütün driver'ları indirebilirsin.
 
Doğru söylüyorsun. Oradakilerin en yenisi 3 senelik. Oradan bilgisayarın için gerekli tüm driver' ları indirdikten sonra driver güncellemelerini yapmak daha kolay olacaktır.
 
@Recep Baltaş Siz bir baksanız var ya bir insanın bir yaz tatillik hayatını kurtaracaksınız kim bilir. Üç ay boyunca dua ederim şu konuda bana yardım ederseniz.
 
Bıos
Bios'un güncel değilse kesin güncelle.

Bios güncelledikten sonra Win7 x64 veya Win8.1.1 x64 format atman lazım.
Formattan önce ilk olarak HDtune ile error scan testi yapıp, kırmızı nokta çıkmaz ise Healt bölümünde sorun var mı kontrol et. (sarı işaretli)
Eğer sorun yok ise ikisinde de formata geç.
Format atmadan bios'u default edip boot ayarını doğru yapın.

Win7 kaç bit kullanıyorsun onu yazmamışsın. 64 bit olarak veriyorum.
Nvidia
İntel
Sonra x64 yüklediğin sistem Win7 ise direkt kur, eğer 8.1.1 yükleyebildi isen uyumluluk modunda İntel olanı kur. Formattan sonra sıcaklık değerlerini kontrol et aida64 ile bakım yapılmamış ise donanım bakımı yaptırt.

Malesef yukarıda dediğim işlemler senin yapamayacağını gösteriyor ancak bunların doğru şekilde olması lazım. Bilen birine götür yapamazsan.
 
Hepsini yaptım sağolun, sorun Realtek güncellemesindeymiş. Bu arada sizi kandırmış gibi oldum özür dilerim. Bayağı ihtiyacım vardı yardımınıza @Murat5038 teşekkür.
 
Hiçbir problem yok çok teşekkür ederim.
Az önce ie'ye giremezken şimdi re6 oynuyorum, bu foruma çok yardımınız dokunuyor. Özellikle bu internet dünyasını alt üst ettiğim zamandan beri sizin gibi kesin cevap vereni görmemiştim. Windows'a debugger olabilirsiniz bence ._.

Çok teşekkür ediyorum @Murat5038 /o\
Bu arada admin olmuşsunuz hayırlı olsun.

Bu arada yazmayı unutmusum intel falan her şeyi güncelledim yukarıda arkadaşın tavsiyesi ile. İntel falan hepsi güncel abim
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı