KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION siyah ekran hatası nasıl düzeltilir?

Kaileena

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PlayStation 5 Pro
Meslek
Hemşire
Minidump Rapor Linki
https://www.dropbox.com/scl/fi/rlj9m7bawng2pdpjus8fr/111525-6250-01.zip?rlkey=6pqbjpah3w7nug709av9t0m5l&st=jx0lqjwi&dl=0
RAM
64
SSD veya HDD modeli
KC3000
Ekran kartı
5070 Ti
Anakart
X870
İşlemci
9800X3D
Arkadaşlar, 1 haftadır başım bu belayla dertte. Elektrikler gittikten sonra oldu. Yapay zekanın dediğine göre kernel de birikmiş şeyler yapıyormuş.

Format atmadan neyin bu soruna neden olduğunu bulmam gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve RAM'den şüphelendiğim için arkadaşımın bilgisayarında deniyorduk aynı ayarlarla ondan anakart farklı çıkmış olabilir. Bu Windows + SSD ile her sistemde yine mavi ekran yaşanıyor yani.

Yani sanallaştırma kapatayım ama bu bir çözüm mü ki?
SSD'yi başka bilgisayara takınca da mı çıkıyor bu hata yani? Şimdilik dursun sanallaştırma.

BIOS güncelleyin bir. Anakartınız MSI değil mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SSD'yi başka bilgisayara takınca da mı çıkıyor bu hata yani? Şimdilik dursun sanallaştırma.

BIOS güncelleyin bir. Anakartınız MSI değil mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet, SSD + aynı Windows = mavi. Sadece hemen hemen aynı ayarları yapıyoruz XMP, sanallaştırma vs.

Anakartım bu: https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870-TOMAHAWK-WIFI/support

7E51v1A69 olana güncellemiştik fakat çözülmedi. Bu X570 anakartta da en son BIOS sürümü var ama dediğim gibi başka diskle sorun olmuyor en azından arkadaşımın bilgisayar özelinde.

Düzenleme: arkadaşım disk klonlama tavsiye etti sistemi Kingston KC3000'e taşıyıp oradan deneyelim diyor, önerirseniz bu yolu deneyeyim tabii klonlarken mavi ekrana düşmezse..

Evet, SSD + aynı Windows = mavi. Sadece hemen hemen aynı ayarları yapıyoruz XMP, sanallaştırma vs.

Anakartım bu: https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870-TOMAHAWK-WIFI/support

7E51v1A69 olana güncellemiştik fakat çözülmedi. Bu X570 anakartta da en son BIOS sürümü var ama dediğim gibi başka diskle sorun olmuyor en azından arkadaşımın bilgisayar özelinde.
Çok bir şey gelmiyor aklıma maalesef. Disk testi yapın diyeceğim. Sorun çıkacağını sanmıyorum ama yapmaktan zarar gelmez.
https://www.hdtune.com/files/hdtunepro_575_trial.exe
Buradan HD Tune'u indirin. Error scan yapıp sonucuyla beraber health menüsünü de paylaşın. Quick scan tiki kapalı olsun error scan taramasında. 5.75 olmasının sebebi, 6.xx sürümlerinde tüm sektörlerin taranmaması.
Sentinel'den sağlık durumunu gönderin.
Buradan da okuma yazma hızını gönderin.

@Collavino

1763475182993.png

Health kısmı bomboş ama atiyım yine de.

1763475217743.png

1763475392598.png

Sentinel indiremiyorum genel bir internet sorunu olduğu için. Bendeki DiskInfo ile yaptım.

1763475463835.png

Ek olarak diski klonladık Kingston'da şu ana kadar PC çökmedi ama bekliyorum hala. Yaklaşık 40 dakika falan oldu.

@Kaileena, diskte de sorun yok. Aklıma gelen son şey eğer yapmadıysanız sfc /scannow komutu ve DISM komutları. Hepsini yapın sırayla CMD'yi yönetici çalıştırıp.

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Sonuncusunda takılabilir. Normaldir ilerler eninde sonunda. Yapmışsınız gerçi ama tekrar yapın bir.

@Kaileena, diskte de sorun yok. Aklıma gelen son şey eğer yapmadıysanız sfc /scannow komutu ve DISM komutları. Hepsini yapın sırayla CMD'yi yönetici çalıştırıp.

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Sonuncusunda takılabilir. Normaldir ilerler eninde sonunda. Yapmışsınız gerçi ama tekrar yapın bir.
Yaptım bunu ama diski değiştirdikten sonra. Diski değiştirmeden önce mavi ekran hatası alırken DISM yapmıyor sistem fakat şu an yapabiliyorum. Elektrikler gidip geldikten sonra I/O kontrolcüsü hasar almış olabilir diyor ChatGPT.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı