KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Metheus_48

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese. Şu an kullandığım sistemi yaklaşık 2 hafta önce kurdum. Windows'u kurduğum andan itibaren mavi ekran hatası alıyorum ama bu hataların sıklığı zaman geçtikçe azaldı. minidump dosyası paylaştığım minidump dosyası ilk aldığım mavi ekran hatalarıdır. En son olanları yanlışlıkla silmişim ama en son verdiği hata kodu: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE oldu. Mavi ekran hatası verip bilgisayar hemen yeniden başlatıyor kendini. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz cidden çok minnettar kalacağım. Teşekkürler...
Sistem:
Windows 10 Pro.
B450M S2H 3600 MHz.
Ryzen5 3500.
RTX2060 6 GB.
XPG (2x8) 16 GB 3000 MHz.
Seagate 480 GB Barracuda Q1 SATA 3.0 2.5 SSD.
Not: PC'yi sıfırlamayı denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an oyundayım. 30 dakika sonra bakacağım.
Tam olarak sorunu belirleyemedim.

BIOS üzerinden XMP kapatın. Belki işe yarar diye.

HDD/SSD SATA kablolarını kontrol eder misin?

Hızlı başlatmayı kapatmayı dener misin? Biraz saçma olabilir ama işe yaradığını görmüşlüğüm var.
Biraz yavaş açılabilir.

"DISM" rehberini uygulayın.
[Rehber] DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Son düzenleme:
BIOS üzerinden XMP kapalıydı zaten hataları alırken, bu kez açık yapıp denedim. Yine 2 kez hata aldım. SSD SATA kablolarında bir sorun yoktu. Hızlı başlatmayı da kapattım. DISM rehberinde de bir sorun bulmadı. minidump 5 bu da yeni minidump dosyaları.

Sisteme USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın. Klavye ve farenin USB çıkışlarını tak çıkart yap.

Logitech yazılımı varsa kaldıır mısın?

Tekrar uygula diyorum çünkü bir zararı yok hem bozuk dosyaları düzeltiyor.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Her mavi ekran aldığında minidump dosyanı paylaş.

Sisteme USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın. Klavye ve farenin USB çıkışlarını tak çıkart yap.

Logitech yazılımı varsa kaldıır mısın?

Tekrar uygula diyorum çünkü bir zararı yok hem bozuk dosyaları düzeltiyor.

"Sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Her mavi ekran aldığında minidump dosyanı paylaş.

Dediklerinizi uyguladım. Logitech yazılımı vardı onu kaldırdım. Bugün yeni bir mavi ekran hatası daha aldım. minidump 6 bu da bugün aldığım mavi ekran hatası. Ayrıca anakartımın desteklediği işlemci ve SSD'lere Gigabyte'in sitesinden baktım. Desteklediği işlemci ve SSD listesinde işlemcim yer alıyor ama SSD modelimin kodu yer almıyor. Sorun acaba bundan ileri geliyor olabilir mi?
Anakart modeli: Gigabyte B450M S2H
SSD modeli: Seagate 480 GB Barracuda Q1 SATA 3 (550 MB Okuma / 500 MB Yazma)
SSD ürün kodu: ZA480CV1A001
Rica etsem siz de bir kontrol eder misiniz?

Bu minidump tam olarak sorunu bulamadım valla.

BIOS sürüm güncel.
Ekran kartı sürücüsü güncel.
Windows10 sürümü güncel.
Windows10 dosya falan bozuk değil. Hata görmedim.

RAM'lerden çok az şüpheleniyorum. Ama tam emin değilim işte.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı