- RAM
- gskill ripjaws 8gb c16 3200mhz 2 tane
- SSD veya HDD modeli
- msi spatium m371 500gb
- Ekran kartı
- msi gtx 1650
- Anakart
- msi a520m a pro
- İşlemci
- ryzen 5 5500
Son düzenleme:
Olabilir.Yapmaya çalışacağım bütçe çıkarırsam kaliteli bir PSU alacağım. Size bir sorum olacaktı. Kalitesiz bir PSU XMP moduna engel olabilir mi? Reset sorununa yol açar mı?
Olabilir.
Yani bir FSP markası değil tek güvendiğim marka o olabilir. Benim sistemimde bir de tek sorun PSU değil bence Intel ekran kartı başlı başına bir dert fazla para harcamak istemediğimden almıştım sistemi keşke 3060 tarzı bir ekran kartı alsaydım diyorum hep.
Tamamdır. Teşekkür ediyorum. Windows 11 geçmeyi düşüneceğim. ( pek emin değilim. ) Ama önerinizi dikkate alacağım.
Intel ekran kartında ne sorun var ki gayet stabil kartlar olmaya başladı son güncelleme ile bayağı iyi gidiyorlardı. FurMark testi yaptınız mı? 30 dakika civarında ekran kartı tavanlı bir sorun olacağını sanmıyorum.
Yani şu an bilgisayarım hala sorunlu ve sanırım işlemci, RAM veya anakart problemi gibi duruyor umarım yakında çözebilirim.
RAM'leri tek tek deneyin. Çift kanal RAM kullanıyorsanız önce birini çıkarın deneyin. Sonra da diğerini. Her RAM'i kullandığını slotlara tek tek deneyin. Bu da size bir fikir verebilir.
Onuda deneyeyim ama benim aldığım hata sanırım CPU şöyle anlatabilirim.
Hocam nereden aldıysanız bunu bir yere kaydedin gösterin.
Sorunda o biraz evden çalışıyorum ve İstanbul'dan Sinerji'den almıştım yedek bilgisayarım yok çözüm süreci nasıl ilerler bilmiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.