KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE & MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hataları

tunorno

Megapat
Daha fazla  
RAM
Crucial 3200mhz 8x2
SSD veya HDD modeli
Kingston 120 SSD + Pioneer 120 SSD
Ekran kartı
Zotac GeForce RTX 3060 Twin Edge 12 GB
Anakart
B450 TOMAHAWK MAX
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Herkese merhaba,

(RAM'i yanlış yazmışım, Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX 3200mhz CL16)

Yılbaşında yeni bir PC topladım ancak yaklaşık 1 aydır belli aralıklarla başlıktaki sorunları yaşıyorum.

İlk defa Chrome'da video izlerken başıma geldi ancak uzun oyun sekanslarında herhangi bir sorun oluşturmadığı için tek seferlik olduğunu düşünüp önemsemedim.

20 gün hiç sorun çıkarmadan devam etti ancak dünden beri 4. kez oluyor ve her defasında farklı bir hata alıyorum. İlk aldığım hata "kernel Security check" ve dün iki defa üst üste "MEMORY_MANAGEMENT".

"Memtest86 yaptım, Windows bellek tanılama yaptım RAM'de herhangi bir sorun bulamadı. BIOS günceldir. Ekran kartı sürücüleri günceldir. Windows orijinal ve günceldir."

Minidump dosyasını paylaşıyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Biraz önce tekrar yaşadım, bu sefer de yine "kernel security check failure" hatası aldım. minidump dosyası "md2" şeklinde yüklenmiştir.

@claus hocam yardımcı olabilirseniz sevinirim. teşekkürler.

Son düzenleme:
XMP açık zaten 3200'de çalışıyorlar. Siz söylemeden yapmıştım bir sorun çıkmadı disklerde ama tekrar paylaşıyorum.

Ek olarak, tek tek deneme amaçlı birini söktüm ve kullanıyordum 2-3 saat geçmeden hata verdi. (Bu sefer BSOD olarak değil ekranda bir anda donma ve restart şeklinde gitti)

Şimdi diğerini tek olarak çalıştırıyorum sonuçları bildiririm.

Resimleri disk test1 ve disk test2 olarak drive yüklemesini yaptım görebilirsiniz.

Tekrar teşekkürler.

Güncelleme:

RAM'leri tek tek denemeye karar verdim ve bir tanesi 4 gün boyunca sorunsuz çalışırken diğeri saat başı sorun çıkarmaya başladı. Aldığım mağazaya götürüp iade/değişim sürecini başlattım.

Claus hocamın söylediği disk ile ilgili testlerde sorun çıkmayınca ve ramin birindeki bariz sorun sebebiyle çözüm olacaktır diye umuyorum.

Şu an eski pcdeki ramlerim takılı 2 gündür ve sorunsuz kullanım devam ediyor.

Yüksek ihtimal yeni kit gelince çözülecek, desteğiniz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı