Kesintisiz Güç Kaynağı Gerekli Mi ?

Yeni anakartlar BIOS güncellemesi sırasında elektrikler kesilse dahi, eski güncellenecek olan BIOS'u kaydediyor. Sorun olmuyor. Oldu ki bir sorun oldu, en fazla servise verirsiniz. Korkmanıza gerek olacak bir şey göremiyorum. :) İçinizi rahatlattıysam ne mutlu bana.

Bunları bütçenin kısıtlı olduğunu varsayarak söylüyorum. Mesela, SSD'den kısıp, UPS'a yatırım yapmanı önermem. Bütçen doğrultusunda en iyi SSD'yi almaya bak. UPS şart değil. Sonra da alırsın. Bir sorun olursa yaz, cevap veririm. :)

Gerek yok diyip almamazlık etmeyin. Siz gereken bileşenleri aldıktan sonra ileride UPS alın JaroxJamaica'ya kesinlikle katılıyorum gerekli bir bileşen. Eğer durumunuz yoksa daha sonra alırsınız.
Örnegin ben şuan ortalama 5 bin tl lik sistem diziyorum ve parça parça alıyorum hala sistem toplaması bitmedi. Bitirdigimde bile UPS olmadan çalıştırmayı düşünmüyorum ki düşük bir bütçe ile toplanmış olsa dahi sisteme zarar gelmesini istemeyiz.

Arkadaşlar konu dışı olabilir ama güç kaynakları tahmini olarak masaüstü bilgisayara kaç saat ya da dakika güç sağlayabiliyor?

KGK'm ile 4. yılımı doldurduğum şu aralar, kesinlikle tavsiye ederim.
Elektrik kesintilerinde verilerin/oyunlarda kaldığın yerin/vs. sürekliliği bir yana,
o KGK'ye monitörünü, yazıcını, hoparlörünü, vs. de takıyorsun. Onları da koruyor.

Bununla birlikte, elektrikler gitti, karanlıkta kaldın.
Hop takıyorsun KGK'ya bir led masa lambası, ooh disko.
Cep telefonun %5'e düştü, kapanmak üzere. Hop takıyorsun, ooh sabahlar olmasın.

Ayrıca KGK'ları, gece kapatıp (ve gücünü kesip) sabah açmak ömrünü uzatıyor.
4. sene sonrasında batarya performansı %80 civarında.

KGK'm ile 4. yılımı doldurduğum şu aralar, kesinlikle tavsiye ederim.
Elektrik kesintilerinde verilerin/oyunlarda kaldığın yerin/vs. sürekliliği bir yana,
o KGK'ye monitörünü, yazıcını, hoparlörünü, vs. de takıyorsun. Onları da koruyor.

Bununla birlikte, elektrikler gitti, karanlıkta kaldın.
Hop takıyorsun KGK'ya bir led masa lambası, ooh disko.
Cep telefonun %5'e düştü, kapanmak üzere. Hop takıyorsun, ooh sabahlar olmasın.

Ayrıca KGK'ları, gece kapatıp (ve gücünü kesip) sabah açmak ömrünü uzatıyor.
4. sene sonrasında batarya performansı %80 civarında.
kullandığınız ürünü markası ve modeli nedir ?

Sen son kullanıcı olarak gerek duymuyorsun. UPS dediğin şey bir akü. Prize takılı olarak çalışır. Kullandıkça kendi enerjisini kullanır. Prize takılı olduğu kadarıyla da kendini doldurur.

-Elektrik gidince size (boyutuna göre) daha saatlerce işinize devam etmenizi sağlar.

-Voltaj dalgalanmasında PC'nin yanmamasını sağlar. Herkes 90+ en kaliteli milyarlık PSU kullanmıyor. Ama UPS almayı düşünen adamın zaten kaliteli bir PSU'su vardır ama. Yine de söyleyeyim.

-Sunucu da kuracaksanız zaten UPS almak zorundasınız. Evde kendi bulut sunucumu kurayım. Yada kendime ait hosting alanı açayım da yıllık XX$ para cebimde kalsın diye ufak tefek hedefiniz varsa zaten UPS olmazsa olmaz. Site bir anda gitmesini istemezsin.

UPS şart değil bence. Ama param var. Alayım mı? Al :).

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı