Çözüldü Keylogger şüphesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
1- CTRL+alt+Shift+X tuşlarına bastığınızda karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa büyük ihtimalle bilgisayarınızda keylogger vardır. Bu durumda yapabileceğiniz en iyi işlem bilgisayarınıza en kısa zamanda format atmanız.

2- Masaüstünden bilgisayarım kısmana gidere
C:\Windows\System32 adlı klasörüne gidin. System32 klasörünün içinde eğer SystemDll32.exe veya SystemDll32.log dosyalarını varsa bilgisyarınızda keylogger var demektir. Bu durumda format atmanız il seçenek olacaktır. Ancak Windows r tuşlarına basarak açılan pencereye regedit yazın açılan pencereden HKEY_CURRENT_USER > software > Microsoft > Windows > curre ntversion > run anahtarı altındaki systemdll32 ismindeki anahtarı silip bilgisayarı yeniden başlatın.

3- Klavyeden CTRL+alt+Del tuşlarına basıp açılan panelden “işlemler” menüsüne gelin. Eğer Services.exe (varsa) karşısında “System” yerine admin vb. bir şey yazıyorsa keylogger vardır.

4- Windows ve r tuşuna basıp açılan pencereye CMD yazıp siyah ekranlı ms-dos penceresine gidiyoruz ve komut satırına: netstat -an | find “:25” yazıp enter yapıyoruz. Burada ki “25” keylogger in smtp portudur. Enter yaptıktan sonra komut satırının altında boşluk oluşur ve yeni komut satırına geçerse keylogger bilgisayarınızda bulunmuyor demektir.

O zaman sıkıntı yok. Peki neden şüphelenmiştiniz?

Benim bildiğim yöntemlerden başka bir yöntem var mı diye merak etmiştim. Hem de bazı gelişmiş virüslerden dolayı sormuştum. Birazcık yaşımdan dolayı bu konuları yeni yeni öğrenmeye başladım. Teşekkürler cevapların için.

Benim bildiğim yöntemlerden başka bir yöntem var mı diye merak etmiştim. Hem de bazı gelişmiş virüslerden dolayı sormuştum. Birazcık yaşımdan dolayı bu konuları yeni yeni öğrenmeye başladım. Teşekkürler cevapların için.

Rica ederim yavaş yavaş öğrenirsin her şeyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı