Keylogger ve benzeri casus yazılımlar donanıma bulaşabilir mi?

SeyhunGnR

Picopat
Daha fazla  
3 ay önce Wondershare Filmora adlı edit programını crack bir şekilde yüklemek için yabancı bir siteye girdim ve yükledigim programı masaüstünde 6-7 kez açmaya çalıştım fakat program açılmıyordu, hiç tepki yoktu. Hem de antivirusler devre dışıydı. İlk başta her şey iyiydi ancak 3 gün sonra email hesabıma girildi Epic Games, Steam hesabim calindi. Anladım o gün bir şeyler yaptığımı. Zor bela aldim hesapları. Ve çareyi forumlarda buldum. Bana keylogger yemissin dediler. Hemen format at. Attım formatı ama içimde hala bir şüphe var acaba donanıma kazınmış olabilir mi keylogger veya farklı bir casus yazılımsa. Casus yazılımlar donanıma bulaşabilmesi imkânlı mı onu da bilmiyorum o yüzden buradayım. Oha bayağı uzun yazmışım😅

Aslında mümkün ama bunun bir sürü türü var o virüs mü emin değilim ancak bu tarz virüsler şahısları değil şirketler için yazılır sizinle uğraşacaklarını sanmıyorum.

Aslında bir sorum daha var benim asıl merak ettigim keylogger virüsü donanıma bulaşabiliyor mu bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı