KFA 2 RTX 2060S Isınma Sorunu

Escuba

Kilopat
Yer
Çanakkale/Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar herkese merhaba, benim problemim şu şekilde: Kasanın kapağı açık olduğunda, yükte işlemcim ve ekran kartım ısınmıyor. Yan kapağı kapattığımda ekran kartım 75 dereceye kadar çıkıyor. Oyunlarda kapanma oluyor. Stok hızda işlemcim problem yaratmıyor ama OC yaptığımda oda çok ısınıyor ve bu sefer bilgisayar kapanıyor. (Kasa kapağı kapalıyken söz konusu bu durum. Açıkken bir problem yok OC'lu şekilde saatlerce oynayabiliyorum. ) Şimdi aklımda 3 şey var: Birincisi Kasayı değiştirmek(masraf olacak ve elimde bir kasa kalacak), ikincisi Sineklikle kasanın ön paneline ızgara yapmak(ki bu zor olan çünkü güç düğmeleri, USB girişleri, jak girişleri vs ön panelde, çitadan bir iskelet yapmak zorundayım ve onları ona bağlamak zorundayım. ) Üçüncüsü CPU soğutucu alıp kasanın içini daha da serinleştirip ekran kartını soğutmak(en mantıklı seçenek gibi geliyor bana. ) Bu arada kasamda 4 adet fan var 1 egzoz 1 yukarıda 2 adette ön panelde. Boş fan yuvası yok, ama fanları daha kalitelileri ile değiştirebilirim bu da bir seçenek. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

İşlemci: 2600X
Ekran kartı: KFA2 RTX2060S
Kasa: Genesis Titan 800

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunu söyliyim on paneli yaparsan çok daha iyi olur ve hava akışı çok iyi artar.
Zaten USB ve diğer düğmeler tek bir kart parça halinde.

İstersen kasayı ikinci elde satabilirsin böylece daha iyi bir kasa alabilirsin ve ışıklı bir kasa olduğu için ilgi de çeker.

Ekran kartının 75 derece olması fazlasıyla normal bir değer? 95'li dereceleri görüp geçmedikçe de kolay kolay kapanmaz. Yani oyunlarda kapanmanın sebebi ekran kartı olamaz.

İşlemciniz yükte ve boşta hangi derecelerde dolanıyor?
Diğer kullanıcıların yaptığı yorumlara göre kartın çalışma sıcaklığı 60-65 derece arası. Temp. Limiti düşürdüğüm için kapanıyor.

Bu KFA2 Galax markasının yurtdışı adı idi galiba.
Kasanın ön paneli çıkıyorsa on paneli çıkartıp denermisin.
Evet Galaxın Avrupadaki markası Litvanyadan almıştım.Ön paneli çıkartıp denedim . 5 dakikalık FurMark testinde 68 derece de kaldı. Ön panel kapalıyken 75 derecelere ulaşıyordu bu sıcaklık. Lakin şöyle bir sorunum var öndeki 2 fan panele bağlı olduğu için çıkartınca onlarında performansı düşmüş oldu çünkü kasayla aralarında boşluk var. Bütün problem sanırım ön panelde.Bir de onların kasaya bağlı olduğunu düşünürsek hiç ısınma problemi yaşayacağımı sanmıyorum.Asıl problem bunu nasıl yapıcağım, varmı bir fikriniz ?(Fotoğraflarını aşşağıya ekledim.)
9798ded8-dddd-4b60-b0f1-6fe4da9d5771.jpg
ea83795c-e150-4748-8bd5-774098231869.jpg
46229806-b5d3-4201-a716-db4206d66a9a.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı