KHO ve Kamyo okulları farkları nedir?

Alerantt0

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi bazı alanlarda mesela HHO için skalyozun 0 derece olması ama KHO'da bu derecenin biraz daha gevşek olmasında olduğu gibi bazı şartların bazı alanlarda farklılaştığını görebiliyoruz.

Seneye MSÜ sınavı üzerinden kara harp okulu için başvurmak istiyorum ama sistem nasıl işliyor konusuna gelirsek genel anlamda bazı şartları biliyorum. Arada değişen şeyin tek puan farkları olduğunu biliyorum ama sağlıkta mülakatta koşullar her ikisinde de aynı mı? Harp okulları ile meslek yüksek okulları şartları (sağlık, spor, sözlü) aynı mı?

Çünkü seneye gireceğim sağlıktan elenme riskim var bunu biliyorum eğer aynı durum astsubay meslek yüksek okullarında değişikse ona göre hazırlanmak ve bilgili olmak istiyorum.

Şimdi bazı alanlarda mesela HHO için skalyozun 0 derece olması ama KHO'da bu derecenin biraz daha gevşek olmasında olduğu gibi bazı şartların bazı alanlarda farklılaştığını görebiliyoruz.

Seneye MSÜ sınavı üzerinden kara harp okulu için başvurmak istiyorum ama sistem nasıl işliyor konusuna gelirsek genel anlamda bazı şartları biliyorum. Arada değişen şeyin tek puan farkları olduğunu biliyorum ama sağlıkta mülakatta koşullar her ikisinde de aynı mı? Harp okulları ile meslek yüksek okulları şartları (sağlık, spor, sözlü) aynı mı?

Çünkü seneye gireceğim sağlıktan elenme riskim var bunu biliyorum eğer aynı durum astsubay meslek yüksek okullarında değişikse ona göre hazırlanmak ve bilgili olmak istiyorum.
TSK sağlık yönetmeliği aynı. Bazı sağlık farkları var örneğin dış kaynak alımları, sağlık asb. sb. alımları gibi durumlar için esnek farklar var. Onun dışında KHO sağlığı ile KAMYO sağlık şartları aynıdır.

Tsk sağlık yönetmeliği aynı. Bazı sağlık farkları var örneğin dış kaynak alımları, sağlık asb. Sb. Alımları gibi durumlar için esnek farklar var. Onun dışında KHO sağlığı ile kamyo sağlık şartları aynıdır.

Hocam bu dış kaynaktan alınma meselesi tam olarak nedir çünkü bu aralar çok kez duyuyorum. Şahsen araştırarakta öğrenebilirim ama bu konuyla ilgili bilginiz varsa size de sormak istiyorum. Ha bir de diyelim hiçbiri tutmadı sözleşmeli er olduk diyelim bu durumda subay/astubay olabilme şansımız var mı? Kafaya taktım çünkü...

Hocam bu dış kaynaktan alınma meselesi tam olarak nedir çünkü bu aralar çok kez duyuyorum. Şahsen araştırarakta öğrenebilirim ama bu konuyla ilgili bilginiz varsa size de sormak istiyorum. Ha bir de diyelim hiçbiri tutmadı sözleşmeli er olduk diyelim bu durumda subay/astubay olabilme şansımız var mı? Kafaya taktım çünkü...
MSB ihtiyaç doğrultusunda sivil üniversite mezunları için subay ya da astsubay alımı yapar. Genelde muharip birlikler için yapılır bu alım. Sözleşmeli er olup subay ya da astsubay olamazsın. İç kaynaktan yükselmek için mesela en alt rütbe uzman erbaşsın diyelim önce uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçmen gerekiyor ve subay olmak için astsubaylıktan subaylığa geçmen gerekiyor bu dediğim kısım iç kaynaktan yükselme oluyor fakat o kadar kolay değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı