Kick boks vs karate

engüzelisim

Decapat
Daha fazla  
Merhaba şu anda karate gidiyorum 6 aydır, hangi spor daha iyi olur bilmiyorum. Ben tekme atmayı ve baskın olmayı seviyorum ve sokakta işe yaraması lazım benim için hangisi daha iyidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yaklaşık 10 yıldır karateye gidiyorum eğer hantal birisi isen kick boks ama çevik birisiysen kesinlikle karate reflekslerin çok gelişir karatede ancak karate emek ister 3/4 ay gideceksen hiç gitme daha iyi.

O zaman Muay Thai dalına bakmalısın.

Teşekkürler, peki bu dalı neden önerdiniz?

Yaşıma göre birisi yok o yüzden kumite yapamiyorum, yakında başka Kurs'da yok o yüzden başka bir şeye bakıyordum, hantal değilim.

Ben yaklaşık 10 yıldır karateye gidiyorum eğer hantal birisi isen kick boks ama çevik birisiysen kesinlikle karate reflekslerin çok gelişir karatede ancak karate emek ister 3/4 ay gideceksen hiç gitme daha iyi.

Teşekkürler, peki bu dalı neden önerdiniz?

Yaşıma göre birisi yok o yüzden kumite yapamiyorum, yakında başka Kurs'da yok o yüzden başka bir şeye bakıyordum, hantal değilim.
Yumruk, diz, dirsek ve tekmelerin serbest olduğu bir dal çünkü.

Yumruk, diz, dirsek ve tekmelerin serbest olduğu bir dal çünkü.
Hocam yumruk dirsek falan filan hep serbest ama mesela tekme olarak low kick çok kullanılıyor.
Ve diğerlerine göre daha çok zarar vermeye odaklı.
O yüzden kick box öneririm.

Aslında sokakta hiçbirisi işe yaramaz bana göre. İlla gideceksen Muay Thai bir tık daha idare eder.
Söyle de biz de gülelim.
Nasıl sokakta işe yaramaz?
Tabi adam sopayla, bıçakla gelirse tabi yaramaz.

Son düzenleme:
hocam simdi 10 yildir karetey gidiyormussunuz. Sokakta yürürken 4 kişi geldi önünüze sizi sıkıştırdılar yani onları dövebilir misiniz? kendinizi kurtsamak icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…