Mesela bu hafta sadece hafta içi yayın açtım ve dün ve bugün açmadım cuma günü baktığımda 15 idi bugün batığımda ise 17.54 falandı neye göre hesaplanıyor bilgisi olan var mı?
Hocam 1 aydır 50 60 arası izleniyorum bazen bot geliyor sildiriyorum hatta dün akşam 200 kişi mi ne vardı yazdım ilgilenmediler yayını kapatıp açtım gitti kendi normallerime döndüm ortalama izleyicim şu an 30 falan Metin2 tayfadan farm keserken açın diye rica ettiğim bile oluyor bazen ancak bir gün önce 27 ise öteki gün ortalamam 28 oluyor bakalım Allah kerim partnerlik ücretleriyle ilgili bilginiz var mı mesela partnerlik almış olsak ne kadar kazanıyoruz ya da ne kadar yayın açıp ne kadar izlenmem gerekiyor.
Kick botları zerre umursamıyor kaldı ki benim yazılımcı bir arkadaş var kendi bot sitesini kurdu ( youtube içeriği için videosunu çekti zaten)
küçük bir HTML ile kendi yayınını sabit 1000 bile izlettirebiliyor ve böyle yaparak sadece 2 saatlik yayında ortalama izleyici 700 oldu yani diğer görevleri yapsa 1 hafta içinde tik + partnerlik alacak neredeyse tabii içerik olduğu için kanalı sildide
Yani izleyici botunu kick hiç umursamıyor kendinde bassan başkasıda bassa bu yüzden geldikleri zaman yazma boşver sana katkısı olur en azından kendi isteğinle yapmıyorsun sonuçta
ben saldım yani yazmayı
Partnerlik konusu için ise direkt Kick yetkililerinden aldığım bilgiyi söyleyeyim
0-500 arası izleniyorsan tik + partnerlik varsa saatlik 3$,5$ dolar kazanabiliyorsun
bu da 5 saatlik bir yayında 20$-25$ dolar yapar yani günlük 1000₺-1500₺ kadar kazanabilirsin
(Yayın süresi artarsa kazanç artar)
Bu yüzden KCIP olan herkes fazla yayın yapar ben açık konuşayım KCIP açılırsa 8-9 saat bile yayarım yani sonuçta kazanç var
0-500 izlenerek ayda çok rahat 30-40 bin ₺ kadar kazanç yapabilirsin
500-2000 izlenmeye 5-8 dolarlara çıkıyordu galiba
2000-5000 izlenmeye 10 dolarlara çıkıyor
yani izleyicinle orantılı şekilde saatlik kazancın çıkıyor kısaca
ama KCIP açan yeni bir yayıncı ayda en azından asgari ücret veya daha fazlası alabilir düzenli yayın + min 5-7 saat yayın yaparsa
yani iyi paralar var Twich ve Youtube canlı yayınlara göre Kick iyi kazanç veriyor
normalde daha iyimiş
eskiden 0-500 izlenen kişiler saatlik 12-15 dolar alıyormuş bunu kıstılar Nisan ayında
ama yinede bereket versin
Yani botları zerre sevmem ve teşvik etmem ama böyle bir kazanç kapısı varken ve kickin bir açığı varken en azından partnerliği almak için bu kullanılabilir çünkü bunu şu an Kicteki yayıncıların %95'i kullanıyor ortalama izleyici işi biraz zor ve zahmetli kendin yapmaya çalışırsan 1 yılda belki anca toplarsın veya 1,5 yıl o sana bağlıda uzun sürer kısaca
azcık itelemek için kendince yöntemler üretebilirsin sana tavsiyem budur
çünkü Kick doğal olanları sevmiyor maalasef
sen ben doğal izleyiciler ile arka planda kalırken millet 500 bot atarak hem önerilen kanala çıkıyor hem 1-2 haftada partnerlik açıyor adalet yoksunu bir platform Kick yapacak bir şey yok
bu yüzden doğal olarak bir şey yapmanız gerçekten zor herkes en sonunda o bot işine başvuruyor bot basanlarada bir şey diyemiyorsun haksız kazanç falanda değil bana sorarsan andaval Kickin çok parası var demek ki millete veriyor partnerlik incelemeden kanalları