Kilitli görünen disk nedir?

ghor

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, böyle kilitli bir dosya buldum ayarlardan ve us locker falan diyor ama çözemedim. Ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2025.08.13 - 00.50.08.78.png
    99,4 KB · Görüntüleme: 46
Bu disk SSD mi HDD mi?
Minitool programını açtığında görünüyor mu?

SSD, yani araştırdım forumda koruma diskiymiş diyorlar hacklenmesini önlüyor. Minitool programı ne oluyor hocam.

Bu disk SSD mi HDD mi?
Minitool programını açtığında görünüyor mu?

Hocam ne olduğunu öğrendim ve minitoolda gözüküyor disk.

Son düzenleme:
Hocam ne olduğunu öğrendim ve minitoolda gözüküyor disk.
Minitool programının linkini ilk mesajımda vermiştim.
Programı kurdu iseniz çalıştırın.
Diske sağ tıklayıp wipe disk komutunu verin.
Komuttan sonra uygula (Apply) demeyi unutmayın.
İşlemin bitmesini bekleyin.
İşlemden sonra yine diske sağ tıklayarak biçimlendirin.
Bu işlemlerden sonra disk kullanılabilir hale gelmeli.

Tüm bunlardan sonra sorun devam ederse aklıma gelen iki ihtimal var.
  • Disk yeni değil ise, geçen sürede çok çok ama çok fazla veri yazılmışsa VEYA bilinmedik bir marka ise veya sahte markalı ise yazma ömrü bitmiş olabilir.
  • Zayıf bir ihtimalle de PC nizde kurulu o diski her seferinde kilitleyen bir program olabilir.

Hocam işte dosyaları kurcalarken buldum bu diski ve dediğiniz diske tool programından sağ tıkladım ama wipe disk dediğiniz yazı çıkmadı.

Hocam bir tane wipe Partition var o mu acaba?

Hocam ben öncesinde kilitli diye açılması için biçimlendirmiştim gene biçimlendireyim mi?

Hocam işte dosyaları kurcalarken buldum bu diski ve dediğiniz diske tool programından sağ tıkladım ama wipe disk dediğiniz yazı çıkmadı.
Diskin en baş kısmına, sol en uç kısmına sağ tıkla.. Wipe disk yazısı çıkar.
Wipe partition değil.

Diskin en baş kısmına, sol en uç kısmına sağ tıkla. Wipe disk yazısı çıkar.
Wipe Partition değil.

Hocam biçimlendirmeyi uygulamadan mı yapayım eğer uygulamadan yapacaksam nereye basmam gerekiyor?

Diskin en baş kısmına, sol en uç kısmına sağ tıkla. Wipe disk yazısı çıkar.
Wipe Partition değil.

Hocam, diski biçimlendirmeyi PC'nin kendi dosylarından yaptım ama gene aynı sorun çıktı gözükmedi.

Son düzenleme:
Hocam, diski biçimlendirmeyi PC'nin kendi dosylarından yaptım ama gene aynı sorun çıktı gözükmedi.
Çeşitli bilgiler :
SSD ler in yazma ömrü denilen bir teknik özelliği vardır.
Genellikle SSD nin kapasitesinin 200 veya 400 katı veri yazılabilir.
Örneğin 1TB SSD ye silinen dosyalarda hesaba katılarak 200TB ile 400TB arası veri yazılabilir. Bu sınıra yaklaşıldığında SSD korumalı moda geçer ve artık veri yazılamaz.
Sizin yaşadığınız durum bu olabilir. Tabi ki sizin sorunuzun bu olup olmadığını yukarıdaki verdiğiniz bilgilerden anlamak mümkün değil.

Bu durum diskin gözükmemesine sebep olmaz.
Disk sağlığını kontrol etmeniz bilgi verebilir.
Önce Minitool kullanarak diski biçimlendirin,
Sonra..
Windows disk yöneticisinden ekran görüntüsü atın.

Buyurun hocam.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2025.08.14 - 15.26.29.48.png
    358,7 KB · Görüntüleme: 9
Disk ve yapılandırması normal görünüyor
Mavi renkli olmasının özel bir nedeni var mı acaba anlayamadım.
Disk bu hali ile Windows Bilgisayarım da görünmüyorsa garip.
Sabit diskler ve veri kurtarma özellikle ilgi alanım ve bu konu kişisel olarak da merakımı uyandırdı.
Pazartesi gününe kadar meşgul olacağım.
O zamana kadar normal kullanıma uygun hale getirecek bir yol bulamazsanız ve isterseniz teamviewer veya anydesk üzerinden bağlanarak yardımcı olabilirim.
Sorunla ilgili eksik bilgileri buradan yazışarak kestirmek ve çözüm önermek şansa kalıyor.
Umarım kullanılabilir hale getirilebilir.. 1TB disk az bir alan değil.
Görüşmek üzere..

Tamadır hocam teşekkür ederim. Ben bakayım PC'yi kapattığımda eğer aynı sorun tekrar ederse pazartesiden sonra hallederiz any desk üzerinden.

Hocam aynı sorun devam ediyor program yüklediğimde diskin içindeki programlar siliniyor. Size söylemiştim ben bu diski dosyaları karıştırırken buldum acaba PC'ye takılmayan disk olduğu için olabilir mi?

Son düzenleme:
Şu anda yazacağım şeyleri tüm ayrıntısına kadar yapın.
  • Terminali-komut satırını yönetici olarak çalıştır. ( Görev çubuğundaki Windows simgesine sağ tıklayarak çalıştırabilirsin.)
  • diskpart enter.
  • list disk enter.
  • select disk X enter. X=> X değil diskin karşısında bulunan numarayı yazacaksınız.
  • clean yazıp entere basın.

Aslında gerek yok ama PC yi yeniden başlatın ve minitool programına girip diski biçimlendirin=formatlayın. ( Disk yöneticisinden de yapabilirsiniz. Otomatik atanmamışsa harf atamayı unutmayın. Hatta harf atamışsa bile farklı yapın- D-E-F olmasın.)

PC yi yeniden başlatın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Hala devam ediyorsa ve diskin takıldığı portta da sorun yoksa o disk işe yaramaz/arızalı demektir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…