Killer Wireless-N 1202 Network Adapter 802.11b Sorunu

ozkan61

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Monster marka tulpar t7 v2.3.1 laptop sahibiyim. Laptopta "Killer Wireless-N 1202 Network Adapter" wifi kartı var. İnternetteki verilere göre bu kartın 802.11n'yi desteklemesi gerekiyor. Ancak aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi bende sadece 802.11b seçeneği mevcut. Acaba bu sorun neyden kaynaklanıyor? Zira indirme hızım wifi ile 1 mb/s'yi geçmiyor internet hızım 2.5mb/s iken.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Türkcel Superonline 25Mbit/s internet bağlı eve ve kablo ile bu hıza erişebiliyorum.
Adsız.png

Superonline 25 MBPS hız kullanılan bir yerde dandik bir tabletle Ookla SpeedTest programıyla test yapmıştım, program 30 MBPS download hızı görmüştü. Tavsiyem garantiye göndermeniz. Belki, küçük bir ihtimal AKK'niz dolmuş olabilir, kontrol etmeniz tavsiyemdir.

AKK dolmamıştı. İlk superonline ı arayıp somuştum. sorun onlarda zannetmiştim. Ama kabloyla deneyince sorunun wifi kartında olduğunu anladım. Bu arada win10 kullanıyorum ama pc de win8.1 de var onda da aynı sorun var. Network sürücüsü de güncel.

Benim merak ettiğim şey bende neden 802.11b görünüyor sadece. 802.11b nin maksimum hızı 11Mbit/s. Bu laptopta 10Mbit/s hıza sahip bi kartın olması çok saçma ki internette bu kartın 802.11n'yi desteklediği yazıyor.

Sorunu çözdüm:D

Modemim hem 5 GHz hemde 2.4Ghz destekliyordu bende her ikisini birden açık tutuyordum. Ancak killer network kartı 5ghz i desteklemiyordu ve her nedense 5ghz üzerinden bağlanmaya çalışıyordu herhalde. Modem ayarından 5Ghz'i iptal edip sadece 2.4 GHz yapmaya ayarlayınca sorun ortadan kalktı. Şu an 28MBit ile indirme yapabiliyorum :D

Umarım benzer sorunu yaşayan olursa işine yarar.

AKK dolmamıştı. İlk superonline ı arayıp somuştum. sorun onlarda zannetmiştim. Ama kabloyla deneyince sorunun wifi kartında olduğunu anladım. Bu arada win10 kullanıyorum ama pc de win8.1 de var onda da aynı sorun var. Network sürücüsü de güncel.

Benim merak ettiğim şey bende neden 802.11b görünüyor sadece. 802.11b nin maksimum hızı 11Mbit/s. Bu laptopta 10Mbit/s hıza sahip bi kartın olması çok saçma ki internette bu kartın 802.11n'yi desteklediği yazıyor.

Sorunu çözdüm:D

Modemim hem 5 GHz hemde 2.4Ghz destekliyordu bende her ikisini birden açık tutuyordum. Ancak killer network kartı 5ghz i desteklemiyordu ve her nedense 5ghz üzerinden bağlanmaya çalışıyordu herhalde. Modem ayarından 5Ghz'i iptal edip sadece 2.4 GHz yapmaya ayarlayınca sorun ortadan kalktı. Şu an 28MBit ile indirme yapabiliyorum :D

Umarım benzer sorunu yaşayan olursa işine yarar.
Hocam konuya [ÇÖZÜLDÜ] yazma yetkiniz varsa yazınız işe yarar diğer arkadaşlar için.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı