Kilo aldıran yiyecekler nelerdir?

Arkadaşlar ben kilo almak istiyorum önerebileceğiniz bir besin var mı?
Dİyetisyenle görüşmen lazım, sağlıksız bir şekilde kilo almamalısın, Diyetisyen doğru oranda yiyeceklerle size aldırtır eğer almanız gerekliyse.
 
Normalde almanız gereken kalorinin üstünde alırsanız zaten kilo alırsınız diye biliyorum, bunları vücutu yorarak ve sağlıksız bir hale getirerek yapabilirsiniz bol miktarda şeker ve yağ vb. şeyler alarak. Sağlıklı ve dengeli bir şekilde ki yemekler ile miktar(Yani kalori artışı) yaparak da yapabilirsiniz diye biliyorum.
 
Kilo aldıran yiyecek diye bir şey yoktur. Yiyeceklerin kalorisi ve senin gün içinde harcadığın kalori vardır. Bazı yiyeceklerin -yağlar gibi- kalori/gram oranı daha fazladır. Kilo almak istiyorsan günlük protein,yağ, karbonhidrat sınırını fazla aşmadan harcadığın kaloriden fazlasını almalısın. Aşmadan demiyorum çünkü muhtemelen bu sınırları aşmadan kalori fazlası almak imkansız olur.

Eğer sağlık açısından veya görünüm açısından endişeliysen en iyisi diyetisyene gitmen olur. Eğer diyetisyene gidecek kadar ciddi bir durum yok diyorsan da yediğin şeyleri bir tık fazla yiyebilirsin. Fakat yediğin şeylerin sağlıklı olmasına dikkat et. Mesela sabah 2 haşlanmış yumurta yiyorsan 3 tane yiyebilirsin.
 
Arkadaşlar ben kilo almak istiyorum önerebileceğiniz bir besin var mı?

Hocam yağ ve protein almanız lazım. Daha çok et, tavuk, balık vb. Ama bir program yapsanız iyi olur çünkü dengesiz olmaması lazım yiyecek yerken kalorisine yağ dikkat edin . Internette bu gibi programlar ya da öneriler var.
 

Geri
Yukarı