Kilo almak için hangi protein tozu tercih edilmeli?

Grizliess

Kilopat
Merhaba. Kilo almak istiyorum, düzenli besleniyorum, takviye olarak protein tozu kullanmak istiyorum. Hangileri tercih edilebilir, ekstra önerdiğiniz bir şey var mı?

Yağlı bir şekilde kilo almak istiyorsan gainer alabilirsin, ama yağ olmasın karbonhidrat üzerine gideyim diyorsan maltodextrin alabilirsin. Protein tozunun amacı kilo aldırmak değil, protein eksikliğini kapatmaktır. Gainer veya maltodextrine de güvenerek az öğün yeme o şekilde de kilo alamazsın. Ayrıca a101 marketlerinde burch pirinç patlağı var içinde iyi kalori var onu da tüketebilirsin. Her gün 1 paket tüketmeye çalışırdım. 57 kilodan 63 kiloya çıktım 3-4 ayda. Ama ben o dediğim supplementleri kullanmıyordum.

Yağlı bir şekilde kilo almak istiyorsan gainer alabilirsin, ama yağ olmasın karbonhidrat üzerine gideyim diyorsan maltodextrin alabilirsin. Protein tozunun amacı kilo aldırmak değil, protein eksikliğini kapatmaktır. Gainer veya maltodextrine de güvenerek az öğün yeme o şekilde de kilo alamazsın. Ayrıca a101 marketlerinde burch pirinç patlağı var içinde iyi kalori var onu da tüketebilirsin. Her gün 1 paket tüketmeye çalışırdım. 57 kilodan 63 kiloya çıktım 3-4 ayda. Ama ben o dediğim supplementleri kullanmıyordum.
Boyum 176 kilom şuan 59, almak istediğim kilo aralığı 7-10. Biraz yağlanabilirim diye düşünüyorum. Spor yapmıyorum, bunları kullanmak fayda sağlar mı? Yoksa boşuna böbrekleri yormayalım 😀

Boyum 176 kilom şuan 59, almak istediğim kilo aralığı 7-10. Biraz yağlanabilirim diye düşünüyorum. Spor yapmıyorum, bunları kullanmak fayda sağlar mı? Yoksa boşuna böbrekleri yormayalım 😀
Sporla beraber yapsan daha mantıklı olur hocam bu dediklerimi. Sporun etkisi de bu kullandığın ürünler kadar var. Arka plana atmak olmaz.

Kilo almak için protein tozu kullanmak mantıklı bir hareket değil, karbonhidrat tozu diyede söylenen Gainer kullanmanız daha mantıklı. Protein tozları genel olarak eksik protein miktarını kapatmak için kullanılır hali hazırda spor yapıyorsanız takviye olarak kullanabilirsiniz mesela.
Tam tersi protein tozu içerisinde protein açığınızı kapatmak için takviyeler bulunduğundan tokluk hissiyatı yaratacak.
Söylediğim gibi Gainer kullanmanız daha mantıklı ama oturduğunuz yerden sadece Gainer içince bir anda kilo artışı sağlamazsınız. Beslenmeniz düzenli olmalı ve hareketli olmalısınız. Spor salonuna gidemiyorsan bile en kötü ihtimal yürüyüş yapın, evde hareketler yapın. Bu şekilde etkili olacaktır.

Protein tozu kilo aldırmaz, yüksek bir kalorisi, karbonhidratı yok. Spor yapmıyorsan gerek de yok. Gainer kullanabilirsin, günlük beslenmene ek olarak + 500 kalori sağlayacaktır, az yağlı süt ile içmeni öneririm.

Ek olarak yaklaşık 4-5 ay gainer ve protein tozu kullanıp hafif antrenman yaparak (koşu, 10 kilo dambıllar ile evde egzersiz) göbeğimi eritmeme rağmen kilo vermeyip + 5 kilo almıştım ve dış görünüşüm çok daha fit hale gelmişti.

Amacın kilo almaksa koşu gibi şeyler saçma olur ama en azından biraz spor yapmalısın, çok fazla yağlanmak istemezsin.

Kendim 2 yıl önce 57 kilo 1.80 boy 23 yaşımda başladım, amacım kilo almaktı. Gainer ile başladım ve gerçekten düzenli spor yaptım. Yağlanmadan ayda 4 kilo almayı başardım. 70'e kadar geldim 4 ay içerisinde. Fakat bilmen gereken şu, eğer kilo aldıktan sonra yeterli kaloriyi almazsan gainer bıraktığın zamanda kilo vereceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı