Arkadaşlar yaşıma ve boyuma göre zayıfım. Yaş 18, 187boy, 65kilo. Evde nadiren dumbell(7.5kg) kaldırmak, şınav ve mekik çekmek dısında altyapıda oynadığım için futbol antrenmanlarım oluyor onun dısında spor yapmıyorum ama artık kararımı verdim ramazan bitsin salona gideceğim. Kilo almak istiyorum protein tozu da alacağım. Bana yeme içme ve salonla ilgili tavsiye verir misiniz? Spor geçmşi olanlar fikir verirse daha iyi olur ama herkesin fikrini dikkate alacağım
Kilo almak için gerekli miktardan dâhâ fazla kalori tüketmelisin, olay o.
Çok hızlı kilo almak veya çok hızlı kilo vermek vücut için zararlı, o sebeple disiplinli bir şekilde diyet yapmalısın.
Protein tozu ve benzerleri takviye gıda oluyor, protein ihtiyacını karşılamaz.
Hocam kilo almak ve vücudu şekillendirmek farklı şeyler. Boyunuza göre kilonuz az. Kilo almak için bol kalorili şeyler yiyin. Ben her ramazan kilo alıyorum çünkü kısa sürede çok yiyirouz. (yağ oranı az olsa daha iyi). Protein tozu çok fizik yapmak istemiyorsanız mühim değil.
Kanka senin yaşında bende o kilodaydım boyumuz aynı hatta 60 kilo falan olmuştum. Hiç uğraşma bence şu an yaşım 22 85 kiloyum kendi kendine alıyorsun zaten ama spor yaparak direk kas yoluyla kilo alırsan senin için daha iyi olacaktır.
Kilo almak için gerekli miktardan dâhâ fazla kalori tüketmelisin, olay o.
Çok hızlı kilo almak veya çok hızlı kilo vermek vücut için zararlı, o sebeple disiplinli bir şekilde diyet yapmalısın.
Protein tozu ve benzerleri takviye gıda oluyor, protein ihtiyacını karşılamaz.
Hocam kilo almak ve vücudu şekillendirmek farklı şeyler. Boyunuza göre kilonuz az. Kilo almak için bol kalorili şeyler yiyin. Ben her ramazan kilo alıyorum çünkü kısa sürede çok yiyirouz. (yağ oranı az olsa daha iyi). Protein tozu çok fizik yapmak istemiyorsanız mühim değil.
Ya ben çok hızlı boy attım, kilo olarak da 2 yıldır 55-65 arasıyım sadece bir türlü kilo alamadım. Yağ oranımı düşük tutup kilo alıp aynı zamanda spora gidip vücudumu büyütmek istiyorum.
Kanka senin yaşında bende o kilodaydım boyumuz aynı hatta 60 kilo falan olmuştum. Hiç uğraşma bence şu an yaşım 22 85 kiloyum kendi kendine alıyorsun zaten ama spor yaparak direk kas yoluyla kilo alırsan senin için daha iyi olacaktır.
O zamana kadar beklersem cılız bir şey olarak kalırım gibi geliyor. O yüzden simdiden baslayıp biraz da olsa kendime çekidüzen verirsem iyi olur diye düşünüodum.