Merhabalar, kilo almak için yediğinden 300,500 kalori daha fazla yiyebilirsin. Maddi durumunu bilmiyorum, o yüzden orta halli yazacağım.
- Yağlar: Avokado, zeytinyağı, fındık, badem, ceviz gibi sağlıklı yağlar ekleyebilirsin.
- Protein: Tavuk, kırmızı et, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi protein kaynaklarına ağırlık ver.
- Karbonhidrat: Tam tahıllı ekmek, makarna, pirinç, gibi sağlıklı karbonhidratları bolca tüket.
- Ara Öğünler: Aralarda protein barlar, fıstık ezmesi, smoothie'ler gibi yüksek kalorili atıştırmalıklar ekleyebilirsin.
Protein tozu olarak optimum gainer, BSN True Mass, whey protein gibi markaları kullanabilirsin. Kreatin olarak optimum nutrition creatine powder. BCAA ve EAA amino asitlerini almayı unutma optimum nutrition markasından gene. Antrenman hakkında bir şey yazamam senin için ağırmı girersin hafifmi bilmiyorum. Maddi olarak sana fazla da gelirmi bilmiyorum, normal olarak kalitesine göre yazdım. İlk işin güzel bir salona gitmen olsun, adam akıllı hocalara program yaptır, durumlarını anlat, ben sadece sana öneri verdim, internetten olmaz bu. Beslenme, takviye önerileri yapılır ama seni bilmediğim için sana daha fazla yardımcı olamam. Haftalık maksimum 1kg gibi kilo almaya çalış, kilo takibide yap madem 80 kg hedefin. Yani bu kadar diyeceklerim. Değerlerin için mutlaka doktorlara görün, o kadar ilaç kullanmışsın, her şeyi düzenli yap. Sorumluluğunu bil, azimli ol. Aklında kalan sorular varsa sorabilirsin gene. İyi antrenmanlar.
İlaç kullanma, yarışma gibi hedeflerin yoksa ömrünü kısaltmaya değmez. Anlaşılan takviye falanda kullanmamışsın hiç, spor salonuna gidip, program yaptır beslenme ve antrenman. Sonra danışarak takviyelere geç. İlgilenecek güzel hocalar bulman lazım.