Kilo nasıl verilir?

Mahmutdx

Picopat
Daha fazla  
Ben 1.70 ve 120 kilo bir vatandaşım. Kilo vermek istiyorum ama nasıl bir yol izlesem bilemiyorum.

Geçen ay diyete ve aralıklı oruca başladım. 1 ayda 130'dan 120'ye hatta 119'a düştüm. Sabah 6 gibi kalkıyorum, öğlen 1 gibi kahvaltı ediyorum, akşam ise olabildiğince hafif besleniyordum.

Ama bunun çok sağlıksız olduğu, metabolizmamın yavaşlayacağı, uzun vadede geri kilo alacağım söylendi. O yüzden bu konuyu açtım, araştırmalarım hep kalori hesabı yapmamı söyledi. Yapay zekadan tavsiye aldım.

Mesela
Sabah 2-3 yumurta,
Öğlen tavuk salata
Akşam balık, köfte vs.

Ben her gün bu kadar yiyebilir miyim bilmiyorum. Hayatımda ilk defa bu sıkı diyet ile kilo verdiğimi hissettim, gördüm. Bu kadar yiyerek nasıl vereceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalori açığı hocam. Hareketsiz kalıp sadece diyete sadık kalırsanız aynen size denildiği gibi metabolizmanız yavaşlar, geri dönüşü daha kötü olur. Hiç olmasa bile yarım saat bir saat yürüyüş yapın, günde 12-15 bin adım atmaya çalışın, kas antrenmanı yapın. Kendinizi de çok yormayın haftada 4-5 kere kas çalışmanız yeterlidir. Dinlenme de sürecin çok önemli bir parçası metabolizma ve kas gelişimi açısından. Zaten bazal metabolizmanız yüksek ayrıyeten spor da yaparsanız gayet sağlam bir açık oluşturursunuz hem de kas kaybını minimuma indirerek.

Kalori açığı hocam. Hareketsiz kalıp sadece diyete sadık kalırsanız aynen size denildiği gibi metabolizmanız yavaşlar, geri dönüşü daha kötü olur. Hiç olmasa bile yarım saat bir saat yürüyüş yapın, günde 12-15 bin adım atmaya çalışın, kas antrenmanı yapın. Kendinizi de çok yormayın haftada 4-5 kere kas çalışmanız yeterlidir. Dinlenme de sürecin çok önemli bir parçası metabolizma ve kas gelişimi açısından. Zaten bazal metabolizmanız yüksek ayrıyeten spor da yaparsanız gayet sağlam bir açık oluşturursunuz hem de kas kaybını minimuma indirerek.
Kral belde sorun var ağırlık işine çok giremiyorum. Günlük 7-8k adım atıyorum. Hafta sonlari 15-20k civarı.

bu kalori açığı olayını anlamıyorum, daha çok yiyor gibi hissediyom.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı