Kilo Problemi Olan Arkadaşlar

İki resimde farklı dünyaların sanki. Bu arada bende 1.80 boyundayım ve geçen sene 94 kiloydum. Sauna eşofmanla koşu yaptım her akşam 1-1.5 saat arası. 2 aya yakın sürede 80 kiloya düşmüştüm. Ama çok hızlı verdiğim için koşuyu bıraktım ve şimdi bu aralar yine kilo aldım. Kilolu olmak çok berbat bir şey. Sen nasıl verdin?

Ben sistematik bir biçimde ilerledim. Önce midemi eğittim. Artık eskisi gibi yiyemiyorum. Kendimi zorlasam dahi yiyemiyorum çünkü midem küçüldü. Bunu başarabilmek en çok irade gerektiren kısım. Kesinlikle aç bıramıyoruz kendimizi. Önemli olan şekerden uzaklaşabilmek ve eski yeme alışkanlıkları yerine yenisini getirebilmek.

Günde 5 km yürüdüm neredeyse. Üzerine şınav programı uyguladım. İlk başlarda 1 tane çekemezdim. Şuan bir oturuşta 50 şınav çekebiliyorum. En az günde 20 dakika yürümeniz gerek. Çünkü kardiyo çalışmalarında, yani yürüme ve koşma, direk olarak yağ rezervlerinizden yakıyorsunuz. Şınav ve mekik çekmek için kendimizi zorlamamalıyız. Yapabildiğimiz kadar. Önemli olan bu noktada kas kütlesinden olabildiğince az kaybedip, direk olarak yağ kütlemizden kilo kaybı sağlamak.

Tüm merak ettiğiniz detayları rehberde yazacağım. Merak etmeyin aklınızda tek bir soru işareti kalmayacak. Yorumlar için çok teşekkür ediyorum.

Sende kendimi gördüm kardeş. Bende 110 kiloydum, 7 ayda 80 kiloya düştüm ve fit vücuda sahip oldum. Fakat hepsini 1 ay gibi kısa sürede geri aldım. Tekrar diyet yapmaya korkuyorum. Kafayı sıyırmak üzereyim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Zayıflarken diyetisyene gitmedim kendi çabalarımla zayıfladım. Gitmem gerekir miydi ?

Kiloyu nasıl vermiştiniz? Sadece sporla mı? 1 ayda 30 kilo almak çok zor bir iş. Nasıl kilo verip, nasıl tekrar aldığınızı yazmalısınız. Ben de kendi diyet programımla zayıfladım sorun olacağını zannetmiyorum. Ama bir yerde hata yapmışsınız ki tekrar almışsınız kiloları. Eğer anlatırsanız, daha iyi yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…