Kilo verememe problemi

Yer
Pendik, İstanbul
183 boyundayım ve 86-87 civarında gidiyorum. 80-82 civarına düşmem lazım ama hiçbir şekilde düşemiyorum. Her gün 30 dakika 12 eğimde kardiyo yapıyorum. Sabah kahvaltım da 4 yumurta ve 1 su bardağı yulaf yiyorum. Bir de spor sonrası 200 gram tavuk göğsü tüketiyorum, aralarda da küçük atıştırmalar tüketiyorum. Sıfır şekere yakın bir tüketimim var. Günde ortalama 3 litre su tüketiyorum. Ama nafile, takıldım ve kilo veremiyorum. Bir öneriniz var mıdır? L karnitin gerçekten işe yarıyor mu? Alsam bir yararı dokunur mu?

Eskisine nazaran günlük aldığınız kaloriden kısıyor musunuz? Spor yapan bir bireyseniz karbonhidrat ve proteini kısın diyemem ama biraz daha diyetinize özenle davranmanızı öneririm.

O aralarda ne yiyorsun işte o senin belki de ufak bir şey olarak gördüğün şey senin zayıflamani engelliyor olabilir bir de kilo olayına çok takılma boyuna oranla kilon normal duruyor tabii görmeden bir şey demek yanlış olur ama yağ oranın ne kadar ne kadarı kastan oluşuyor vs önemli olan o sen kalori hesabı yap sağlıklı temiz beslen ve sürekliliği sagla iki gün yapıp sonraki gün gidip hamburger gömme mesela hatta kendine hedef koy o hedefe gelmeden ağzına bir gram bile abur cubur sürme bir anda olacak şey değil bu dediklerimi yaparsan zaten zamanla gözle görülür fark olduğunu gorebilirsin ha bir de her gün aynı koşulda mı tartiliyorsun gidip bir gün yemekten önce diğer gün üstünde belki mont vardı ve karnın doluydu anlamışsındır umarım en iyi tartilma zamanı sabah aç karnına ve l karnitin ise yarıyor ama duzenli beslenme ve spor ile tabii ki bir de şart değil çünkü pahalı kahve ve yeşil çay karışımı bir şey git kafeini yüksek bir kahve iç aynı şeye geliyor illa alacağım dersen al tabii ama çok bir şey bekleme sadece daha çok ter atmanı sağlıyor.

Peki ne kadar süredir bunları yapıyorsunuz?
Yaklaşık 4-5 aydır düzenli olarak devam ediyorum. Yulaf ve yumurtadan illallah ettim hattaha.

Eskisine nazaran günlük aldığınız kaloriden kısıyor musunuz? Spor yapan bir bireyseniz karbonhidrat ve proteini kısın diyemem ama biraz daha diyetinize özenle davranmanızı öneririm.
Fazlasıyla kısık.
Spor öncesi yüksek kafeine sahip filtre kahve ile beta alanin kullanıyorum. Fastfood tüketimim yok. Ufak dediğim açlık hissettiğim zaman bir iki tane pirinç patlağıdır tarzı şeyler tüketiyorum. Gidip tam ekmek tost yapayım gibi bir şey değil yani. Ekmek tüketimim falan da yok.

Kas oranım gayet iyi. 1,5 yıldır düzenli fitness yapıyorum. Ama hiçbir şekilde bel simidi ve yüzdeki kiloyu atamıyorum. Sürekli kardiyo yapmam kas gelişimini de etkilediği için sıkmaya başladı artık. Ayrıca yüzdeki fazla kilo mental olarakta etkiliyor. Su orucu gibi bir şey yapsam ne kadar etkili olur? Verilen kilo kısa süreli mi oluyor?

Off günlerde su orucu gibi bir şey yapmanın nasıl bir etkisi olur?

Kendinizi ölüme sürükleyen bir şey yapmayın fakat kalori açığını fazlasıyla açabilirsiniz. Sabahları 3 yumurta veya omlet 2 dilim tam buğday ekmeği ile yaparsınız mesela. Öğlen yemeği olarak sadece meyve yersiniz akşam 1 tabak pirinç pilavı ve salata yersiniz gibi gibi..

Yok, ölüm orucu tutma gibi bir planım yok. Tek merak ettiğim off günlerde oruç tutsam ne kadar sağlıklı veya sağlıksız olur? Çünkü kalori açığını yapamıyorum resmen.

Yok, ölüm orucu tutma gibi bir planım yok. Tek merak ettiğim off günlerde oruç tutsam ne kadar sağlıklı veya sağlıksız olur? Çünkü kalori açığını yapamıyorum resmen.

Öyle zayıflasanız bile çok hızlı kilo alma eğilimine dönebilir vücudunuz. En iyisi dengeli bir şekilde beslenmeniz. Android bir telefon kullanıyorsanız FatSecret programını önerebilirim. Oradan tasarlayıp ona göre yeme alışkanlığınızı geliştirebilirsiniz.

Maalesef Android kullanmıyorum ama teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…