Kilo Verememe Sorunu

Buna katılmıyorum hocam. Her insana göre değişir o. Ben çok kolay alıp, veriyorum mesela.

Sen nereden çıktın şimdi ya. Fotoğraftakine göre değilsin, arkadaş 93 diyor yani.

Ben eskiden diyorum. 2 sene önce boyuma göre çok kiloluydum ya ben cidden.

Arkadaşım tıp okumayı düşünüyorum ve doktora önem vermediğimi nereden çıkarttın? Benim annem de olmak üzere akrabalarımın birçoğu sağlık sektörünün içinde, neler döndüğünü biliyorum da yorum yapıyorum. Babam daha geçen yaz diyabete yakalandı ve kilo verdi. Yaklaşık 15 kilo spor ile eritti ve gittiği diyetisyenlerin verdiği listeleri yırttı attı. Ben burada normal bir bireyden bahsediyorum. Endokrinal bozukluğu olan bir bireyden değil. İnsan robot değildir. Yok efendim her kahvaltı bir buçuk kibrit kutusu beyaz peynir, sekiz tane zeytin... Hangi insanın bir günü ile diğer günü aynı? Sanıyorum ki arkadaşın sıkıntısı beslenmesinde değil hareketsizliğinde.

Bu arada sağlıklı, sağlıksız her türlü emmeyi gömmeyi denedim, işe yaramadı. Artık yetişkinlik denen çağda almaya çalışacağız kiloyu. Veyahut üniversiteye geçince spor salonuna giderim, spor ile direk kas olarak alırım.

@Hexagram Senin sağlıklı yağ indeksini arttırman lazım. 1 gram karbonhidrat ve 1 gram protein 4 kcal iken 1 gram yağ 9 kaloridir. Yani balık, zeytinyağı, badem, ceviz, fındık ve benzeri sağlıklı yağ kaynaklarını tüketmen gerekiyor. Doymamış yağlar yani... Böylelikle rahatça kilo alabilirsin. Mesela günde yarım bardak zeytinyağı içerek başla buna. Balık olarak da zeytinyağlı ton balığı, uskumru, somon tercih edebilirsin. Kuruyemişlerde de çekirdeklere fazla girme, badem, ceviz, fındık, kaju, bunlar iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…