Kilo verme hızı korunur mu?

ArthurMorgan1903

Femtopat
Daha fazla  
Ben 15 yaşındayım. 1.74 boyum var ve 9 gün önce 103 kiloydum. Şimdi ise 98 kiloya düştüm. Günde Max 500-600 kalori alıyorum. Spor yapmaya da pek halim olmuyor. Fakat haftada 2-3 kere yapıyorum. Peki kilo vermeye bu hızda devam eder miyim? ( herhangi bir sağlık sorunum yok).

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 15 yaşındayım. 1.74 boyum var ve 9 gün önce 103 kiloydum. Şimdi ise 98 kiloya düştüm. Günde Max 500-600 kalori alıyorum. Spor yapmaya da pek halim olmuyor. Fakat haftada 2-3 kere yapıyorum. Peki kilo vermeye bu hızda devam eder miyim? ( herhangi bir sağlık sorunum yok).
Spor yapmayıp, protein tüketmezseniz hem yağ hem kas kaybedersiniz. Hem spor yapıp hem protein tüketip hem de kalori açığı yaparsanız sizin için çok iyi olur.

Spor yapmayıp, protein tüketmezseniz hem yağ hem kas kaybedersiniz. Hem spor yapıp hem protein tüketip hem de kalori açığı yaparsanız sizin için çok iyi olur.

Zaten bu sene ve 2 sene önce 2 ay boyunca spor yapmıştım ve bayağı bir kas kütlem var. Şu an ki amacım 85'e kadar düşmek gerisini kasa dönüştürmek bu amaçla yaparsam hızlı kilo verir miyim?

Boyle kilo vermek hiç saglikli degil. Eger bu sekilde beslenmeye devam edersen evet kilo verirsin. Cunku gunluk vucudunun ihtiyacindan en az 4 kat daha az kalori aliyorsun.

Spor yapmaya halin zaten bu yuzden yok. Eger boyle bir şey yapacaksan su orucuna falan gir en azindan detoks yapmis olursun. Şu anda boyle yapman sana cok fazla kasta kaybettiriyor. Tavsiye etmem boyle devam etmeni.

Ama kisa cevap olarak evet, kilo verme hizini birazcik korursun. Kilo verdikce bazal metabolizman birazcik yavaslayacagindan kilo verme hizinda biraz duser. 15-20 kilo verince daha fazla fark edersin.

Zayıflamak için sağlığınızı riske atmaya gerek yok, almanız gereken kaloriyi sağlıklı şekilde alın spor, yürüyüş, egzersiz vs. başlayın sonrasında kalori açığı bırakarak daha sağlıklı zayıflayabilirsin.

Boyle kilo vermek hiç saglikli degil. Eger bu sekilde beslenmeye devam edersen evet kilo verirsin. Cunku gunluk vucudunun ihtiyacindan en az 4 kat daha az kalori aliyorsun.

Spor yapmaya halin zaten bu yuzden yok. Eger boyle bir şey yapacaksan su orucuna falan gir en azindan detoks yapmis olursun. Şu anda boyle yapman sana cok fazla kasta kaybettiriyor. Tavsiye etmem boyle devam etmeni.

Ama kisa cevap olarak evet, kilo verme hizini birazcik korursun. Kilo verdikce bazal metabolizman birazcik yavaslayacagindan kilo verme hizinda biraz duser. 15-20 kilo verince daha fazla fark edersin.
Peki 1000 kalori alsam ve üstüne kahvaltıda yumurta tüketsem(protein için) ve günde de 500 kalori spor ile versem daha mı mantıklı?

Peki 1000 kalori alsam ve üstüne kahvaltıda yumurta tüketsem(protein için) ve günde de 500 kalori spor ile versem daha mı mantıklı?

1500 kaloriden az aldığın sürece istesen de spor yapamazsın illa yapacağım diyorsan vitamin takviyesiyle bu kadar az kalorilerle diyet yap. Ama sonucunda çelimsizleşmeye devam edersin. Kahvaltıda yediğin yumurta yeterli değil kilonun 1.5 katı kadar protein almazsan sağlam bir diyet olmaz. Şu anda bende definasyon dönemindeyim günlük 1700 kalori alıyorum ama ona rağmen son setleri sporda zor çıkartıyorum sen neden günlük 500 kalori almak istiyosun anlamadım.

1500 kaloriden az aldığın sürece istesen de spor yapamazsın illa yapacağım diyorsan vitamin takviyesiyle bu kadar az kalorilerle diyet yap. Ama sonucunda çelimsizleşmeye devam edersin. Kahvaltıda yediğin yumurta yeterli değil kilonun 1.5 katı kadar protein almazsan sağlam bir diyet olmaz. Şu anda bende definasyon dönemindeyim günlük 1700 kalori alıyorum ama ona rağmen son setleri sporda zor çıkartıyorum sen neden günlük 500 kalori almak istiyosun anlamadım.
Teşekkürler yanıtlarınız için eğer diyette başım felan dönerse vitamin takviyesi alabilirim fakat hayatımda hiç böyle bi eksikliğim olmadı. Okul açılınca alacağım kaloriyi daha da yükselteceğim çünkü şu anda sadece evdeyim bunu sporla da destekleyeceğim teşekkürler yanıtlar için

Zaten suanda metabolizman asiri hizli yasindan dolayi. Bu kadar hizli kilo verirsen (ki sen tahmini haftada 6-7 kilo vereceksin en az bu sekilde) yag sarkmasi bile yasarsin.

Yemegini normal bir sekilde ye. Sekeri hayatindan cikar. Ekmegi biraz daha az tuket yeter. O yaslarda bu kadar sert bir diyete girmene gerek yok ki buna diyet bile denmez, bildigin kendini ac birakiyorsun hocam. Ac birakarak kilo vermek en kotu kilo verme yontemidir, kilolarini cok hizli alirsin. Vucudun kilo almaya meyilli olur.

Gunluk en az 2000 kalori tuketmeye bak. Gunluk 30 dakika kardiyo egzersizlerine ayirabiliyorsan ayir ve 2-3 gun spora git. Kilo vermek istiyorsan full body calisabilirsin bir sure. Yeterince kilo verince (85 civarina dusunce) bolge odakli antremana gecer, guzel bir kas kutlesi koyarsin ustune.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı