Kilo vermek için ipuçları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diyet yaparken 1000-1200.
Yemin ediyorum bu arkadaşla konuşulmaz Aynen hocam, dünya üzerindeki tüm insanlık için diyet kalorisi 1000-1200'dür. Cinsiyet, aktiflik, yaş ve daha nicesi önemsiz kriterler. Diyet yapan herkes 1200 kalori yaksın, konu kapanabilir. Daha da mesaj yazarsam beni öpsünler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alakası yok. Kendini uzun süre aç bırakmakla alakalı bir durum, aldığı kaloriyle alakalı değil. Öğünlerini çok ve az kalorili tutarsa, kendini aç bırakmadan kilo verebilir ve hiç bir sorun yaşamaz. Günlük 1200 kalori alan birisi o 1200 kaloriyi tek öğünde yiyip bütün gün aç kalıyorsa, diyet bıraktıktan sonra tekrardan 1-2 kilo alabilir.

Çok haklısınız artık mesaj yazmayacağım.

Bak arkadaşım, Anlamadığın şey bunun sana özel bir şey olması! İnsanın kilosu, boyu, cinsiyeti gibi kavramlar insanın diyet esnasında alması gereken kaloriyi belirler. Sen direkt 1000-1200 kaloriyi yapıştırıyorsun.

1000-1200 kalori altına düşmesin sağlık anlamında sorun olmaz. Alıntıladığın mesajı tekrar oku, orada farklı şeyler anlattım.

Herkes 1200 kalori normal çünkü. 2400 kalori almak için gidip 2 büyük boy hamburger yanına patates kızartması ve büyük boy kola içmem lazım 2 öğün boyunca.

Benim de bildiğim diyet yapan her insan günde 1200 kaloriyi aşmamaya çalısır, bunda dalga geçilecek ne var?
Hocam işin mantığını yazdım çok basit. Oturup hesaplayacaksın günlük kaç kalori yakıyorsun (internetteki hesaplayıcılarda yaklaşık bir sonuç veriyor kullanabilirsin) ondan sonra yaktığının 200-300 kalori altında bir beslenme programı hazırlayacaksın bu kadar basit. 1200 diye bir baraj yok. 2000 yakıyorsan 1800-1700, 3000 yakıyorsan 2800-2700. Olay bu kadar basit ve sade. Verdiğim değerler de bazı durumlarda oynayabiliyor.

Herkes 1200 kalori normal çünkü. 2400 kalori almak için gidip 2 büyük boy hamburger yanına patates kızartması ve büyük boy kola içmem lazım 2 öğün boyunca.
Herkes de spor hocası oldu bir anda.
Üniversite'de bir ton kişiye kilo vermeleri için, program yazdım. Tüm fakülte diyetisyen yerine bana geliyordu. Bunun Üniversitesini okumadım ancak zekası olan bir insan bilmeden yorum yapmaz. Sana kanıtlar ve gerçeklerle geliyoruz ancak sen kulaktan dolum bilgilerle geliyorsun. Eğer eleştiri/yorum kabul etmeyeceksen en iyi sen biliyorsan git kendi bildiğini yap ve konu açma. Sağlıklı kilo vermek için günde(kişiden kişiye değişir,ortalama) 500 kalori açığı oluşturman gerekiyor. Boy, cinsiyet,yaş,aktivite oranları ile kalori hesaplayan siteler var. 2,3 tanesini yap ortalama sonuçtan 500 kalori çık ve onun üstüne çıkma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…