Kilo vermek için ipuçları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diyet yaparken 1000-1200.
Yemin ediyorum bu arkadaşla konuşulmaz 🤣🤣🤣 Aynen hocam, dünya üzerindeki tüm insanlık için diyet kalorisi 1000-1200'dür. Cinsiyet, aktiflik, yaş ve daha nicesi önemsiz kriterler. Diyet yapan herkes 1200 kalori yaksın, konu kapanabilir. Daha da mesaj yazarsam beni öpsünler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonunda ağzından doğru yazılmış bir cümle çıktı. Ben de diyorum ki aldığı kalori şu an 600-700 bandında olduğu için diyeti bıraktıktan sonra senin deyiminle alacağı "düzenli ve dengeli" beslenme kalorisi bile vücut için yüksek gelecek ve kilo alacak zira şu an uyurken sarf ettiği enerjiyi dengelemek için alması gereken kaloriyi alıyor aşağı yukarı. Bu sebeple yaptığı şeyin adına diyet demeyi bırakmalı sağlığını düşünmeli ve senin de sözünü ettiğin 1000 kalori üzerinde yapmaya devam etmeli yaptığı şeye.
Alakası yok. Kendini uzun süre aç bırakmakla alakalı bir durum, aldığı kaloriyle alakalı değil. Öğünlerini çok ve az kalorili tutarsa, kendini aç bırakmadan kilo verebilir ve hiç bir sorun yaşamaz. Günlük 1200 kalori alan birisi o 1200 kaloriyi tek öğünde yiyip bütün gün aç kalıyorsa, diyet bıraktıktan sonra tekrardan 1-2 kilo alabilir.

Arkadaş anlamıyorsa neden anlatma ihtiyacı duyuyorsunuz? Bırakın kilo versin, mutlu olsun kısa bir zaman için. Sonra sağlık sorunlarıyla uğraşıp üstüne kilosunu geri alsın. Foruma 15 yaşında 150 kilo iyi mi? Diye konu açmasını bekleyin.
Çok haklısınız artık mesaj yazmayacağım.

Alakası yok. Kendini uzun süre aç bırakmakla alakalı bir durum, aldığı kaloriyle alakalı değil. Öğünlerini çok ve az kalorili tutarsa, kendini aç bırakmadan kilo verebilir ve hiç bir sorun yaşamaz. Günlük 1200 kalori alan birisi o 1200 kaloriyi tek öğünde yiyip bütün gün aç kalıyorsa, diyet bıraktıktan sonra tekrardan 1-2 kilo alabilir.
Bak arkadaşım, Anlamadığın şey bunun sana özel bir şey olması! İnsanın kilosu, boyu, cinsiyeti gibi kavramlar insanın diyet esnasında alması gereken kaloriyi belirler. Sen direkt 1000-1200 kaloriyi yapıştırıyorsun.

Bak arkadaşım, Anlamadığın şey bunun sana özel bir şey olması! İnsanın kilosu, boyu, cinsiyeti gibi kavramlar insanın diyet esnasında alması gereken kaloriyi belirler. Sen direkt 1000-1200 kaloriyi yapıştırıyorsun.
1000-1200 kalori altına düşmesin sağlık anlamında sorun olmaz. Alıntıladığın mesajı tekrar oku, orada farklı şeyler anlattım.

hızlı kilo vermenin zararları​

Haftalık olarak 0, 5-1 kilodan fazla kilo vermek yan etkilere neden olabilir? Bu yan etkiler:

• Metabolizma yavaşlaması,
  • Tiroit ve testosteron hormonlarının azalması,
  • Konsantre olma zorluğu ve hafıza problemleri,
  • Düşük kan şekeri,
  • Yorgunluk ve halsizlik,
  • Kas ve kemik kaybı,
  • Cinsel fonksiyonun bozulması,
  • Deprasyon ve anksiyete,
  • Uyku bozuklukları,
  • Verilen kiloların hızlı bir şekilde geri alınması.

günlük kaç kalori almalıyım?​

Yaş ve cinsiyet dağılımına göre ortalama günlük kalori alımı aşağıda belirtilmiştir.

kadınlar

• 19-30 yaşındaki kadınlar 2000 kalori.
  • 31-50 yaşındaki kadınlar 1800 kalori.
  • 51 yaş ve üstü kadınlar 1600 kalori almalıdır.
erkekler

• 19-30 yaşındaki erkekler 2400 kalori.
  • 31-50 yaşındaki erkekler 2200 kalori.
  • 51 yaş ve üstü erkekler 2000 kalori almalıdır.
Kim diyor sana 1200 kalori normal!

Herkes 1200 kalori normal çünkü. 2400 kalori almak için gidip 2 büyük boy hamburger yanına patates kızartması ve büyük boy kola içmem lazım 2 öğün boyunca.

Benim de bildiğim diyet yapan her insan günde 1200 kaloriyi aşmamaya çalısır, bunda dalga geçilecek ne var?
Hocam işin mantığını yazdım çok basit. Oturup hesaplayacaksın günlük kaç kalori yakıyorsun (internetteki hesaplayıcılarda yaklaşık bir sonuç veriyor kullanabilirsin) ondan sonra yaktığının 200-300 kalori altında bir beslenme programı hazırlayacaksın bu kadar basit. 1200 diye bir baraj yok. 2000 yakıyorsan 1800-1700, 3000 yakıyorsan 2800-2700. Olay bu kadar basit ve sade. Verdiğim değerler de bazı durumlarda oynayabiliyor.

Herkes 1200 kalori normal çünkü. 2400 kalori almak için gidip 2 büyük boy hamburger yanına patates kızartması ve büyük boy kola içmem lazım 2 öğün boyunca.
Herkes de spor hocası oldu bir anda.
Üniversite'de bir ton kişiye kilo vermeleri için, program yazdım. Tüm fakülte diyetisyen yerine bana geliyordu. Bunun Üniversitesini okumadım ancak zekası olan bir insan bilmeden yorum yapmaz. Sana kanıtlar ve gerçeklerle geliyoruz ancak sen kulaktan dolum bilgilerle geliyorsun. Eğer eleştiri/yorum kabul etmeyeceksen en iyi sen biliyorsan git kendi bildiğini yap ve konu açma. Sağlıklı kilo vermek için günde(kişiden kişiye değişir,ortalama) 500 kalori açığı oluşturman gerekiyor. Boy, cinsiyet,yaş,aktivite oranları ile kalori hesaplayan siteler var. 2,3 tanesini yap ortalama sonuçtan 500 kalori çık ve onun üstüne çıkma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı