Kilo vermek için nasıl bir destek almak gerekir?

Mahmutdx

Picopat
Daha fazla  
125Kilo - 170cm boyundayım. Ve artık bir yeter evresi başladı, hayatımda hiçbir şey yolunda gitmiyor. Kilolu olduğum için veya kişiliğim bozuk bilmiyorum sosyal hayatımda hiç iyi değil. Psikolojik olarak da çok yıprandım, kendimi bildim bileli 115-130 kilo arasındaydım. (12 yıldır falan)

Sağlıklı beslenme konusunda sorunlar yaşıyorum, çok fazla yemek seçen birisiyim. Sağlıklı şeyler yemiyorum, yesem doymuyorum. Et çok tüketmiyorum, tüm hayatım hamur işi ağırlıklı. Bu sorunu çözemiyorum. Artık kabul etmeye başladım yani. Yeme düzenine dokunmadan, sporu eklesem kilo verebilir miyim?

Biraz araştırdığımda, sadece diyetle kilo verenlerde kas kaybı ve sonrasında metabolizmanın yavaşlamasıyla tekrar kilo alımı oluyormuş. Ben sadece spor yapsam nasıl olur? Birkaç kez diyetisyene gittim ama elime bir evrak sıkıştırıp gönderiyorlar pek faydası olmadı.

Kilodan kaynaklı özgüvensizlik gibi problemlerim var. Artık bu kişiliğime işledi. Yaşıtlarımı sanki benden üstünmüş gibi görüyorum. Onlarla konuşmaya takılmaya çekiniyorum... Yine özgüvensizlik kaynaklı spor yapamıyorum, kaç defa gittim kimse ilgilenmiyor sesimi çıkartamıyorum. Üstüne spor salonuna gittiğimde terlediğimde falan çok kötü hissediyorum gitmemeyi düşünüyorum..

Bu süreci nasıl atlatabilirim? Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Herkes çok bilmiş gibi boğazı kes yemeği kes vs deyip duruyor. Sanki 1 2 ayda çok basit bir şekilde kilo verilecekmiş gibi ahkam kesiyorlar. Elimde yiyecek bir şey görülse direk laf sokmalar. Yaşıtım birçok arkadaşım benim 2 katımı yiyor...

Son paragraftaki yapılanlar gayet haklı, arkadaşlarınızın iki katınız kadar yemediğine de kalıbımı basarım. Ne bekliyordunuz, yemeyi kesmeyeceksiniz hamur işine abanacaksınız oturacaksınız ve şişman olmamayı mı umacaksınız? Diyetisyeni suçluyorsunuz bir de. Evrakta yemeniz gerekenler yazıyor yeme düzenini değiştirmeden isterseniz 50K adım atın günde ne fayda. Yeme düzenini sağlıklı bir düzene çevireceksiniz. Bir anda inanılmaz diyete ihtiyacınız yok sadece saçmasapan gıdaları çıkarıp azıcık hareket etseniz zaten gitmeye başlayacak kilolar. Hastalık sebepli değilse eğer şişmanlık sadece tercihtir.

Son paragraftaki yapılanlar gayet haklı, arkadaşlarınızın iki katınız kadar yemediğine de kalıbımı basarım. Ne bekliyordunuz, yemeyi kesmeyeceksiniz hamur işine abanacaksınız oturacaksınız ve şişman olmamayı mı umacaksınız? Diyetisyeni suçluyorsunuz bir de. Evrakta yemeniz gerekenler yazıyor yeme düzenini değiştirmeden isterseniz 50K adım atın günde ne fayda. Yeme düzenini sağlıklı bir düzene çevireceksiniz. Bir anda inanılmaz diyete ihtiyacınız yok sadece saçma sapan gıdaları çıkarıp azıcık hareket etseniz zaten gitmeye başlayacak kilolar. Hastalık sebepli değilse eğer şişmanlık sadece tercihtir.

Kral haklısın da dediğim gibi 20 yıldır böyle beslenen bir insansın. Bu bir alışkanlık ve bunu aşamıyorsun. Bu senin tercihin değil, bu senin yetiştirilme tarzın. Bunu dediğin gibi aşabilirsin ama aşamıyorum işte geçen brokoli yedim kusacaktım. Bazen çorba vs hafif bir menü yapıyorum ama 3-5 saat sonra açlık krizleri yaşıyorum.

Bende kalıbımı basarım arkadaşlarım benim 2 katımı yiyor. Tüm gün beraberiz çocuklarla. Sağlıklı beslendiğimi söylemiyorum ama durum bu yani. Bazen dışarıda yemek yemeğe gidiyoruz benim yemeğime patateslerime falan sulanıyor... İkimiz aynı menüyü söylüyoruz yiyoruz o gidiyor 1 menü daha alıyor.

Sanki ben yemek düzeni sağlamam gerektiğini bilmiyorum gibi söylüyorsunuz. Buna ayar oluyorum. Zaten durumun farkındayım ama olmuyor, olması için bir yöntem söylesen bir şey desen eyvallah diyeceğim ama anca lafta ahkam kesmekten başka bir b*k yapan yok. Sanki herkes mükemmel besleniyor bu ülkede. Amerikayla aramızda ki tek fark onlar zengin biz fakiriz..

Kral haklısın da dediğim gibi 20 yıldır böyle beslenen bir insansın. Bu bir alışkanlık ve bunu aşamıyorsun. Bu senin tercihin değil, bu senin yetiştirilme tarzın. Bunu dediğin gibi aşabilirsin ama aşamıyorum işte geçen brokoli yedim kusacaktım. Bazen çorba vs hafif bir menü yapıyorum ama 3-5 saat sonra açlık krizleri yaşıyorum.

Bende kalıbımı basarım arkadaşlarım benim 2 katımı yiyor. Tüm gün beraberiz çocuklarla. Sağlıklı beslendiğimi söylemiyorum ama durum bu yani. Bazen dışarıda yemek yemeğe gidiyoruz benim yemeğime patateslerime falan sulanıyor... İkimiz aynı menüyü söylüyoruz yiyoruz o gidiyor 1 menü daha alıyor..
Hocam şöyleydiyle böyleydiyle olmuyor kiloyu verebilen nasıl veriyor öyleyse. Bunun yolu boğazı tutmak yapacak bir şey yok. Acıkacaksınız zor gelecek tabii ki. Açlıktan ölecek haliniz yok. Yetiştirilme tarzına sığınırsanız aynı kalırsınız. O zaman kötü ebeveynin yetiştirdiği herkes kötü ebeveyn olsun suça meyilli davranışları legal olsun. 20 yıl pişi poğaça yerken sorun yok ama kilo vermek için azıcık boğaz tutmak zor geliyor diyip vazgeçecekseniz aynı kalırsınız nasıl bir tavsiye bekliyorsunuz? Ahkam mahkam kesen de yok yediremeyince yok ayar oluyorum yok sanki herkes mükemmel besleniyor. Olmuyor değil yapacak iradeniz yok gırtlağınızı tutamıyorsunuz basit. Ömrünüzü 50 metre yürüdüğünüzde 2 merdiven çıktığınızda nefes nefese kalacak şekilde geçirmek istiyorsanız sizin bileceğiniz iş.

125Kilo - 170cm boyundayım. Ve artık bir yeter evresi başladı, hayatımda hiçbir şey yolunda gitmiyor. Kilolu olduğum için veya kişiliğim bozuk bilmiyorum sosyal hayatımda hiç iyi değil. Psikolojik olarak da çok yıprandım, kendimi bildim bileli 115-130 kilo arasındaydım. (12 yıldır falan)

Sağlıklı beslenme konusunda sorunlar yaşıyorum, çok fazla yemek seçen birisiyim. Sağlıklı şeyler yemiyorum, yesem doymuyorum. Et çok tüketmiyorum, tüm hayatım hamur işi ağırlıklı. Bu sorunu çözemiyorum. Artık kabul etmeye başladım yani. Yeme düzenine dokunmadan, sporu eklesem kilo verebilir miyim?

Biraz araştırdığımda, sadece diyetle kilo verenlerde kas kaybı ve sonrasında metabolizmanın yavaşlamasıyla tekrar kilo alımı oluyormuş. Ben sadece spor yapsam nasıl olur? Birkaç kez diyetisyene gittim ama elime bir evrak sıkıştırıp gönderiyorlar pek faydası olmadı.

Kilodan kaynaklı özgüvensizlik gibi problemlerim var. Artık bu kişiliğime işledi. Yaşıtlarımı sanki benden üstünmüş gibi görüyorum. Onlarla konuşmaya takılmaya çekiniyorum... Yine özgüvensizlik kaynaklı spor yapamıyorum, kaç defa gittim kimse ilgilenmiyor sesimi çıkartamıyorum. Üstüne spor salonuna gittiğimde terlediğimde falan çok kötü hissediyorum gitmemeyi düşünüyorum..

Bu süreci nasıl atlatabilirim? Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Herkes çok bilmiş gibi boğazı kes yemeği kes vs deyip duruyor. Sanki 1 2 ayda çok basit bir şekilde kilo verilecekmiş gibi ahkam kesiyorlar. Elimde yiyecek bir şey görülse direk laf sokmalar. Yaşıtım birçok arkadaşım benim 2 katımı yiyor...
Hocam bu işler inançla çok yiyeyim ama kilo vereyim olarak işlemiyor. Bazal metabolizma hızı+egzersiz aktivitenizle günlük almanız gereken kaloriyi hesaplayın ve 500-1000 kalori kadar az yiyin bu kadar. Örnek olarak 2000 ise 1000 alın açlık krizlerine de dayanacaksınız yapacak bir şey yok. Kas kaybından korkacak bir şey yok zaten vücudunda sadece hayatta kalacak kadar kas vardır muhtemelen bu yüzden kaybedecek bir şeyinizde yok. Bu yıllar alabilecek bir süreç 1 2 ayda inanılmaz kilolar vermeyi beklememelisiniz.

Arkadaşlarım çok yiyor kilo almıyor diyorsunuz çünkü kalori ihtiyacı sizin 2k ise onların 3k olduğu için yediklerini yakabiliyorlardır.

Amerika’daki ile aramızdaki tek fark onlar zengin biz fakiriz demişsin dışarıdan yemek yiyebilen bir insan fakir değildir öncelikle. Dışarda 500-600TL ye yemek yemek yerine eve 2 3 kilo tavuk göğsü alıp kendi yemeğimi kendim yapıyorum. Hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı besleniyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı