Kilo vermemek normal mi?

ErenEr07

Picopat
Katılım
21 Nisan 2025
Mesajlar
82
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen hafta diyete başladım 1 haftadır ne ekmek ne şeker sıfır tüketmedim sabah yulafdı akşam salata vb. + kardiyo, ağırlık derken 1000 kalori falan açık kalıyordu. Bugün geçen haftaki gibi açken tartıldım neredeyse 1kg vermişim sadece 0.80kg cidden çok fazla motivasyonumu kaybettim neden sizce?
 
Yediğiniz besinlerin kalorisini hesapladınız mı yoksa yaklaşık değerler mi? Ayrıca haftada 1 kilogram gayet iyi zaten. Kaç kilo vermeyi bekliyordunuz ki? Tartılırkende sabah kalktığınızda lavaboya gittikden sonra su içmeden tartılın o da epey etkiler.
 
Yediğiniz besinlerin kalorisini hesapladınız mı yoksa yaklaşık değerler mi? Ayrıca haftada 1 kilogram gayet iyi zaten. Kaç kilo vermeyi bekliyordunuz ki? Tartılırkende sabah kalktığınızda da su içmeden tartılın o da epey etkiler.

FatSecret adlı uygulama ile hesaplıyordum ben hata payını katarak 1 porsyonsa 1.5 porsyon yazıyorum.
 
FatSecret adlı uygulama ile hesaplıyordum ben hata payını katarak 1 porsyonsa 1.5 porsyon yazıyorum.

300 TL civarına hassas tartı alarak daha kolay hesaplayabilirsiniz. Ki zaten acilen kilo vermenizi gerektirecek kadar kilolu değilsenizde 1000 kalori açığı biraz fazla. Ancak yine de bu şekilde devam etmek istersenizde 3 ay içinde bile 12kg ediyor.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı