Kilolu birisi için fitness programı ve motivasyon önerisi

SenpaiKangal

Picopat
Selam dostlar, yaşım 17 kilom 91 sanırım.
Boyum ise 1.70. Boyumdan dolayı göbekli birisiyim. Şu zamana kadar kimi sevsem kilomdan dolayı "ben sana mı bakarım" cümlelerini duydum. Artık kendimi geliştirmek istiyorum, salona gitmeye utanıyorum. Neler yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Salona gitmeye utanılacak bir şey yok. Aksine senin yaşındakiler daha iyi gelişiyorlar. Fitness Programı olarak Full Body haftada 3 gün gitmen yeterli. Ağırlık idmanı öncesi yeni başlangıçta 15 dakika yürüyüs hafif tempo koşu yap. Sonra full body gir. Motivasyon konusu ise açtığın konuyu 22 kişi gördü ve 5 saat sonra ben yazıyorum. Kimse bir şey dahi yazmadı. Çünkü Düşene neredeyse kimse yardım etmez. Statüsü olmayan kişilere birey gözü ile bile bakılmaz.
"ben sana mı bakarım"
Gibi sözlerin asıl kaynağı bu. Artık bu miladı çevirmenin vakti sence de gelmedi mi ? 👍🏻💪🏻

Kilo vermenin en iyi yolu az yiyip çok spor yapmaktır başka yolu yok. Adım adım aldığınız kaloriyi düşürerek deneyebilirsiniz direkt değil. Ekstra olarak tüm vücut çalışırsanız en iyi sonucu alırsınız. Başlamadan önce arkadaşın dediği gibi yürüyüş bandında 15 dk yürüyüp diğer antrenmanlara başlayın. 17 yaşında olduğunuz için hızlıca kilo verirsiniz metabolizmanız daha hızlıdır ileri ki yaşlara göre. Mesela bende kilo almaya çalışıyorum kendinizi sakın küçük görmeyin spor salonuna herkes kendini geliştirmek, iyi görmek için gidiyor zayıflar kilo almak kilolular zayıflamak için. Ve ayrıca kesinlikle takıntı haline getirmeyin. Sabredin düzenli olun kilo verip kaslarınız güçlendiğinde daha çok motive olacaksınız. Size tavsiyem yılda 1 kere sağlık ocağına gidip vitamin minerallere baktırın. Eğer ailede tiroid sorunları varsa onun içinde doktorunuza danışın. Ailenizde yaygın olarak hipotiroid veya hipertiroid varsa sizde kontrol ettirmeniz iyi olur. Annenize babanıza sorabilirsiniz veya abi abla kardeş varsa onlar bilir. Tiroid sebeplerinden çok kilo alımı veya çok kilo verme gibi sorunlar oluyor ve daha birçok sebep.

Selam dostlar, yaşım 17 kilom 91 sanırım.
Boyum ise 1.70. Boyumdan dolayı göbekli birisiyim. Şu zamana kadar kimi sevsem kilomdan dolayı "ben sana mı bakarım" cümlelerini duydum. Artık kendimi geliştirmek istiyorum, salona gitmeye utanıyorum. Neler yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Bizim komşunun oğlu arkadaşlarıyla 3-4 kişi gidiyorlar spora ve 9. sınıflar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı