Kilom normal mi?

Makaleler
6
Daha fazla  
Ben 12-13 yaşında bir kardeşinizim. Kilom 56, boyum 155 CM. Kilom normal mi? Ben normal olmadığını düşünüyorum, bu nedenle kilo vermek istiyorum, ayrıca kilo için tavsiye verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yaşlarda fazla takmamanı öneriyorum. Fakat illede kilo vereceğim diyorsan basketbol oyna. Ciddi manada hem boy uzatıyor ve zayıflatıyor. Sadece basketbol olmayadabilir, futbol, tenis, hentbol gibi sporlara yönelebilirsin. Onun dışında abur cubur tüketimini azalt ve bol bol su iç. Bunun dışında o kadar diyet meraklısıysan konuyu ailenle paylaş ve bi diyetisyene görünebilirsin.

Diyetisyene gidebilirsen iyi olur. Senden muhtemelen tahlil ister sonucu normal gelirse gelişim çağında olduğun için senden kalori kısmaz. Şu andaki ağırlığını dikkate alarak bir diyet yazar ve paketli gıdalardan, fast fooddan uzak durmanı söyler ayrıca egzersiz tavsiye eder.

Cetvele göre gayet normal. Tabi kilolu görünmene sebep olan bazı faktörler vardır. (Kalıplı olman gibi..) Ayrıca kilo vermek için sana tavsiyem bisiklet sürüp ve Taekwondo'ya başlamak.. Günde birkaç km bisiklet sürmen çabucak fit hale getirir seni. Taekwondo gibi bir uzakdoğu sporu ile ilgilenmen ise hem özgüven sağlar hem de sağlığını korumana yardımcı olur. (y)
Son olarak yaş olarak daha çok küçüksün. Senin yerinde olsam homini gırtlak meyve sebze yerdim. :D Abur cubur yiyerek alacağın kilolar boyunu uzatmaz ve sağlığa olumsuz yönde tesir eder. Bunu da unutma.. ;)
18-yasa-kadar-erkek.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz geldi zaten. Biraz bisiklet sür, biraz yüz vb. derken zaten zayıflamış olucaksın. Çok az bir fazlalığın var oda zaten eriyip gider. Ben 168CM boyunda 90 kiloda tabiri caizse ortalıkta gülle gibi dolaşan biriyim :D Çok takmana gerek yok, fakat sağlığınıda riske atmana gerek yok. Benim gibi bir diyetisyene başvur, hem sağlından olma hemde denğeli zayıfla. Ben ayda en fazla 1-1.5 kilogram zayıflayabiliyorum, senin durumun farklı olabilir.

Teşekkürler arkadaşlar. Bana kilolu diyen vs. yok. Sadece benim hoşuma gitmiyor.

Cetvele göre gayet normal. Tabi kilolu görünmene sebep olan bazı faktörler vardır. (Kalıplı olman gibi..) Ayrıca kilo vermek için sana tavsiyem bisiklet sürüp ve Taekwondo'ya başlamak.. Günde birkaç km bisiklet sürmen çabucak fit hale getirir seni. Taekwondo gibi bir uzakdoğu sporu ile ilgilenmen ise hem özgüven sağlar hem de sağlığını korumana yardımcı olur. (y)
Son olarak yaş olarak daha çok küçüksün. Senin yerinde olsam homini gırtlak meyve sebze yerdim. :D Abur cubur yiyerek alacağın kilolar boyunu uzatmaz ve sağlığa olumsuz yönde tesir eder. Bunu da unutma.. ;)
Attığınız linkte uygun gözüküyorum, arkadaşın dediği gibi hafif balık etliyim hemde biraz göbeğim var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı