Kimlik kart imzası işlemleri nasıl gerçekleşir?

swirf

Hectopat
Yer
Eskişehir
Selam arkadaşlar, 19 yaşındayım garantiden banka hesabı açmak istedigimde benden T.C. Kimlik kartımın üstünde imza olması gerektiği söylendi. Nufus mudurlugunden randevu alın dendi. Siteye giriş yapıp randevu aldım yanlış yapmadıysam. Nufus mudurlugunu aradım eleman saçma sapan bir şeyler anlatıyor yardımcı olamadı bana. Yardımcı olur musunuz? Yarın saat 2'ye aldım randevu ve bir yere para yatırmam lazımmış. Nasıl olacak bu işlemler?

Selam arkadaşlar, 19 yaşındayım garantiden banka hesabı açmak istedigimde benden T.C. Kimlik kartımın üstünde imza olması gerektiği söylendi. Nufus mudurlugunden randevu alın dendi. Siteye giriş yapıp randevu aldım yanlış yapmadıysam. Nufus mudurlugunu aradım eleman saçma sapan bir şeyler anlatıyor yardımcı olamadı bana. Yardımcı olur musunuz? Yarın saat 2'ye aldım randevu ve bir yere para yatırmam lazımmış. Nasıl olacak bu işlemler?
Hatırladığım kadarıyla bir IBAN'a para yatırıyorsunuz. Sonra makbuzla beraber nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz. Sizin parmak işinizi ve imzanızı istiyorlar. Sonra eski kimliğinizi iptal edip yeni kimliğinizi evinize kargoluyorlar. Evinize gelmezse de ilçe nüfus müdürlüğünüzden alıyorsunuz. IBAN'a Ziraat Bankası uygulamasından ulaşabiliyorsunuz diye hatırlıyorum.

@PowerFast Atm üzerinden o ibana para gondersem olur mu? Atm bana makbuzda verir. Bir sorum daha olacak bana kimliğim gelene kadar geçici kimlik belgesi verecekler mi? Ve o belge bankalarda geçerli mi? teşekkürler
Size geçici kimlik belgesi verecekler. Galiba ATM üzerinden de gönderim yapabiliyorsunuz. Doğru yere gönderim yaptiginizdan emin olun hocam.

Mobil bankacılığınız var ise Ödemeler > Vergi ve Devlet Ödemeleri > Kimlik Kartı Ödemeleri kısmından yapabilirsiniz. Veya ATMde kartsız işlemler kısmından da yatırabilirsiniz. Makbuzu gerek yok zaten yüklerken TCnizi girmeniz gerekiyor, otomatik sisteme düşüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı