Kimse için üzülmeyin

Tembelsen ki ben de öyleyim. Z kuşağının %80'i böyle bence. Tembelsek şükür edeceksin. Yoksa hem tembel olup hem kendinden iyi olana bakıp kıskanırsan iki türlü de üzülürsün. Bir mümin olarak aldığın nefese bile şükretmelisin. İlk etapta nefese şükretmek çok zordur ancak mesela güzel bir yemek yediğinde onun için şükrettiğini dile getirirsen, onu bulamayanları, onu yediğin için ayrıcalıklı olduğunu düşünürsen hem mutlu olursun hem de Allah senden razı olur. Ayrıca şükrettikçe bereketlenir

Yediğim yemek bile burnumdan geliyor ya bu şekilde şükretmek lazım da gelecek kaygısı falan ohoo.

Saygısızlık etmek istemem ama herhangi bir şey ifade etmiyor bu yazı. Üzülmeden, acı çekmeden hiçbir yol kat edilmiyor çünkü. Hayatınızda bulunup değer verdiğiniz birinin size saygısızlık yapması hanginizi üzmez? Üzmüyorsa eğer bir problem var demektir bence. Üzüleceksiniz, uyuyamayacaksınız ki o acılar içinde doğru yolu bulun.

Değer verdiğiniz bir insanın size karşı yanlış yapması. Böyle konuları üzülmeden kafaya takmadan geçiştiremiyorsunuz. Bir bakıma da üzülmek daha iyi geliyor. Uykusuz geceler, depresif zamanlardan sonra sevginizi, verdiğiniz değeri hak etmediğini anlıyorsunuz. En sonunda ise o kişiden kurtulup hayatınıza temiz bir sayfa açıp tekrardan başlıyorsunuz. Ki ben çoğu zaman unutamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…