Kimseyle konuşmamaktan nasıl kurtulunur?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba, yaşım 18 ve lise sona gidiyorum. Konuşma zorluğu yaşadığım için hiç sosyalleşemedim ama bu sene büyük ölçüde düzeldim ve normal insan konuşma seviyesine geldim sayılır ve her insanın hayatında bir sıralama vardır benim sıralamam konuşma zorluğunu yenmekti sonra sosyalleşmekti şimdi sıra sosyalleşmekte ama bunu yapamıyorum. Yani spor salonuna gidiyorum orada çok tanıdığım var ama spor dışında konuşup buluşmuyoruz. Okulda çok tanıdığım var ama yine dışarıda sohbet etmiyoruz. Ben tanıdıktan öteye geçemedim arkadaş veya dost olamadım kimseyle. Şimdide özellikle Instagram'dan arkadaş edinmeye çalışıyorum okulumdaki kişilerle en azından fakat kimseyle irtibat bile kuramıyorum. Yazıyorum soğuk cevap veriyorlar veya cevap vermiyorlar zaten çoğu egolu. Bana da bu aralar yalnızlık hissi çok oluyor çok şükür okulda arkadaşlarım var kızlarla teneffüste okulda dolaşıyorum ama onlardanda hayır yok. Okul bitince de çalışma hayatına başlayacağım üniversiteye gitmeyeceğim -gidin demeyin kararım net- ve çalışma hayatına başlayınca nerede arkadaş edineceğim nasıl konuşacağım bilmiyorum. Zaten sosyal ilişkilerim iyi değil bu yüzden daha da zor oluyor. Bunu nasıl çözebilirim? Kafama takmamam mı lazım?

Arkadaş bulmakta sıkıntı yok, asıl sıkıntı kafa dengi insan bulmak. Tek çaren çabalamak. Ben de insanlarla konuşarak arkadaş olmaya çalışıyorum; kimi geri döner, kimi dönmez, buna yapacak bir şey yok. Deneyerek aşacaksın. Mesela bu forumda kafa dengi insanlar bulabildim. Hepsi değil ama iletişimde kaldığım epey kişi var.

Öncelikle geçmiş olsun. Şunu bil ki kimseyle konuşmamak bir sorun değil bazen bir lütuftur. Herkes birbiriyle kafa denk olamaz. Kafa denk bir dostu ancak milyonda bir bulursun. Bu durumu sıkıntı etme. En azından normal sohbetlere katılarakta biraz iyi hissedebilirsin.

Dostum kesinlikle bu dediklerimi yap. Bilgisayardan kurtul. Adam akıllı oyun oynama.(Oyunlara asosyallik belirtisi demiyorum lakin seni odaya kapatıyor.) Canın çok istese bile oynama. Zamanında çok asosyaldim. İnsanlarla konuşamazdım. Şu an gerek diksiyonum, gerekse insan ilişkilerim mükemmel. Bilgisayarı ve oyunları tamamen bıraktım. Bilgisayarda sadece PES var. Onu da kuzenle 2 ayda bir denk gelirse oynuyoruz. Okulda ki elemanları salla. Onlardan sana arkadaş olmaz. Farklı ortamlara gir. Dışarıda rastgele kişilerle tanış. Dışarıda gez, dolaş. Öz bakımına dikkat et. Özgüvenin yerine gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı