Sanayide ki elemanlar biraz sıkıntı ama iyi insanlarda var. Özellikle ustana dikkat et. Oradan ortamlar bulursun kendine bence.Merhaba ben 18 yaşında hiç arkadaşı olmayan ve bu durumu normalleştirmeye çalışan birisiyim. Arkadaşım yok ve arkadaşı olup halı sahaya gidenleri, alışveriş merkezinde boş boş dolaşan insanları tabii kıskanıyorum istiyorum. Veya karşı cinsle buluşmayı sohbet etmeyi çok istiyorum ama 18 yıllık hayatımda ve lisedeki hayatım boyunca hep sakin, saf ve boş birisi olduğum için ne bir arkadaşım ne de karşı cinsle bir muhabbetim oldu. Bu durum beni ne kadar üzsede bundan sonra da olmayacağını düşünüyorum. Instagram'dan kimseyle konuşmam, kimseye istek atmam. Kızlarla bile tanışmak istemem çünkü dalga geçilirim, küçük düşürülürüm diye korkuyorum ve cevap vereceklerini de sanmıyorum. Çünkü hayatım boyunca hep sessiz, bir gruba dahil olamayan ama herkes tarafından da sevilen birisi oldum. Bu durumdan memnun muyum diye sorarsanız memnun olmaya çalışıyorum ama değilim. Bazen hafta sonları büyük alışveriş merkezlerine gidiyorum bir yemek bir kahve içiyorum ve o masada tek oturup boş boş telefona bakıyorum ama bu durumda bile mutlu olamıyorum. Yani en iyi arkadaşınız kendiniz olun diyorlar evet doğrudur bende olmaya çalışıyorum kendi arkadaşım ama hayatta bir hedefimin olmaması, problem çözüm odaklı olmamam ve yeni insanlarla tanışmamam beni nedense farkında olmadan tüketiyor. Lise sona gidiyorum ve lisede de arkadaşım olmadı, arkadaşım sandığım kişiler birer birer satıyor çünkü eskiden susuyordum fikir bile belirtmiyordum ve fikirlerimi belirtmeye, bana karşı yapılanlara karşı çıkmaya ufaktan başlayınca arkadaşsız kaldım. Yaşadığım olayları çok düşünen birisi değilim çok üzülen de birisi değilim, tabiri caizse yüzsüz oldum artık. Bana edilen hakaretler, küfürler veya zorbalayan kişileri umursamıyorum, tabii 10-15 dakika umursuyorum üzlüyorum ama sonra unutuyorum yani bu duruma alıştım ben.
Bu konuyu açmamdaki sebep aslında değişmek isteme. Konuşma problemimi yenmek için kitap okumaya başlamak istiyorum ama zaman bulamıyorum. Arkadaş edinmek istiyorum ama edinme korkum var kim ile konuşacağım nasıl tanışacağım sosyal medyadan istek atınca geri dönecek mi, ne yazmalıyım, attığı hikayeye yanıt versem görüldü bile atmaz diye korkuyorum. Spor salonuna gidiyorum ve spor salonuna bu düzensiz gidişim benim hayatımı etkiliyor çünkü spor salonu demek 2 saat demek ve haftada 4 gün spora gidince o günlerde kafam karışıyor. Ehliyet kursuna yazıldım bu hafta ve o kurs başlayınca da hayatım düzensiz olacak. Yani ben o kağıda yazdığımız bu saat bunu yap şu saat şunu yap hiç olmadım onu beceremedim ama günümü nasıl yöneteceğimi bilmiyorum. Boş zamanlarımı doldursun diye hep dizilere başlıyorum veya boş boş videolar izliyorum. Yani kısacası hayatımı düzene sokamıyorum ve hayatımda yeni şeyler yapamıyorum, bir kursa bile başlamaya korkuyorum nasıl ona zaman ayıracağım diye oysaki hayatımda sadece sabah 9'dan öğlen 4'e kadar bi' okul var başka da bir şey yok 4ten uyuyana kadar boş bir insanım. Kısacası bunlar tabii uzun oldu ama 18 yaşında, lise sona giden bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak bana tavsiye vermenizi istiyorum.
Not: Psikoloğa gidin demeyin bir randevu 1 ay sonrasına veriliyor devlet hastanesinde, özele de gidemem o kadar ekonomik durumum olsa o parayı başka şeylerde harcardım. Yapay zekaya sorun demeyin yapay zeka tamam gelişmiş olsa da bir insan değil hala.
Not2: Boş insanım derken ders çalışmıyorum anlamında. Lise bitince ne yapacaksın diye sormanıza gerek yok, sanayi mesleğinden ilerleyeceğim gideceğim dükkan hazır.
Özgüven eksikliğim evet var ve nasıl arttıracağım hakkında sıfır bilgim var, yani benim bu özgüven eksikliğimin kaynağınıda bilmiyorum iyi vücudum olsa ve iyi bir tipim ve güzel konuşmam olsa bile özgüvensiz olacağımı düşünüyorum. Okuldan umudu kesersek başka kimse kalmıyor ki hocamHocam en azından birkaç güzel hobiniz var (hiç hobisi olmayan tanıdıklarım var). Futbol siyaset gibi şeyler genel hobi alanlarında biri zaten. Kendinizi kişisel olarak geliştirmeye bakın. Faydalı şeyler öğrenin spora biraz ağırlık verebilirsiniz mesela vücut istiyorsanız. Ayrıca gözlemlediğim kadarı ile ciddi bir öz güven eksikliğiniz mevcut. Özgüveninizi arttırmaya yönelik çalışın. Dediğiniz gibi ise 12. sınıf işinden ya da genel olarak okul genelinden umudu kesin. İyi bir gelecek ve bambaşka bir benlik ile giderseniz hayatınızın geri kalanı harika olur.
Hocam bu onların şahsi sorunu. Kendinizi her anlamda geliştirin ve geleceğe odaklanın. "böyle geldi böyle gidecek lanet olsun sana pis hayat" gibi bir algıya düşmeyin. Günümüz gençliği genel olarak popüler kültür ile beyni erimiş insanlar yani bu sizin sorununuz değil. Ezik görünümünüz altında öz güven ve ciddi bir ego eksikliği, saflığın ardında ise insanlara sanırım genel olarak güvenme, fikir belirtmeme veya "ben size uyarım" mantığı var yanılıyor muyum?
Üniversiteye gitmeyeceğim ama 2 yıl açıktan okumayı düşünüyorum bir bölümü. Lise bitince direk meslek öğreneceğim ve o meslek öğrendiğim yer İzmirin en nüfuslu ilçesi ve orada büyük parklar var sosyalleşebileceğim veya kurslar var sokaktaki insanlar var falan diye orda sosyalleşirim diye düşünüyorum ama nedense en büyük sıkıntım sosyalleşmek, yani sosyalleşmek cidden basit 4 ay önce yanlışlıkla bir kızla muhabbetim oldu o günden itibaren koridorda birbirimizi gördüğümüzde tokalaşıyoruz ama bu kadar başka bişey yok. Depresif bir kişiliğe dönüşmemek için her şeyi yapıyorum ama olmuyor.Sosyalleşmek istiyorsan üniversiteye gittiğinde ( bilmiyorum okuyacak mısın ama okuyacağını varsayıyorum) çok fazla imkan var ve binbir çeşit insan tanıyorsun. Bir sürü kulübe girebilirsin etkinliklere seminerlere katılabilirsin vs vs. yani kısaca eğer sosyalleşmek istersen mutlaka güzel bir okul kazanmaya çalış. Okuma niyetin yoksa bile 2 yıllık sırf sosyalleşmek için bile yazabilirsin. Ayrıca bende senin gibiyim pek arkadaşım yok en son ilişkim 4 yıl önce oldu en yakın arkadaşımla aldatıldım daha da içimden böyle şeyler gelmedi. Dünyanın sonu değil ama depresif bir kişiliğe bürünmemek için sosyalleşmeni öneririm.
Ustam eniştem ona güvenim tam, tabi saf olduğum için herkese güveniyorum ama özellikle tarttım eniştemin karakterini ve onay verdim. Evet sanayi güzel orada arkadaşlar bulurum tabi sıkıntılı insanlarda tanımak lazım benim gibi saf insanları tanırsam hep saf olurum az şeytan lazım.Sanayide ki elemanlar biraz sıkıntı ama iyi insanlarda var. Özellikle ustana dikkat et. Oradan ortamlar bulursun kendine bence.
Hocam ilk adımı ben atarım ama beni arkadaş olarak gören yok, yani birisi var ama oda hep benim kötü yanlarıma millete söyleyerek kendini yüceltiyor, ben küçük duruma düştüğümde bir ortamda oda gülüyor beni savunmuyor bana hep kötü eleştri yapıyor, bu yüzden onun bana arkadaş olarak baktığını sanmıyorum. Discord veya başka platformları pek sevmiyorum hocam yani Discord zaten kapalı başka öyle aman aman güzel yer de yok. Görüldü atma olayına gerçek hayattaki kişilerde önemsiyorum sanaldaki birisi atsın banane ama gün içinde görebileceğim kişilerden ters cevap alma dahil görüldü yemeyi sevmiyorum. Bir de eril enerji mi deniyor bilmiyorum bende hiç enerji yok yani belkide bu yüzden. Şuan bunları diyorum içimden kız arkadaşım olsun hiç olmadı kız kankam olsun istediğimi diyorum ama eyleme dökmüyorum. Doğru diyorsunuz randevu almak lazım 1 ay beklerim bir ihtimal olur en azından. Ne kusuru teşekkür ederim yazdığınız için. Hocam bu tür forumlardan veya bir ortamdan arkadaş edinmek isterim ama dediğim gibi bende o sosyalleşme güdüsü yok, bir de bu tür forumlarda nasıl arkadaş olacağız ki birisiyle? Discord adresi veya İnstagram adresi vermek yasak, ki yasak olmasa bile sonuçta bir konuda yardım eden bir yabancıyız en sonunda.Bende sizin gibiyim, 18 yaşındayım fakat sizin derecede (kimse ile konusamam edemem) değil.
Insanlarla muhabet ederim, hatta bazıları beni arkadaşı olarak bile sayıyor, fakat yok halı saha, yok kafe vs. Ben şahsen bunları boş bulan biriyim, hani kendinizi böyle durumlar için paralamayın, yaa keşke biri beni götürseydi keşke biriyle takılabilseydim diye, en kötü siz teklif edin... İlk adımı atın, insan bir soru sordu diye rezil olmaz.
Konuşma başlatma vs için ise illa discord veya belli bir platform kullanıyorsunuzdur, girin bir sunucuya, #general kanalına "hi" / "merhaba" yaz zaten konuşma başlayacak.
Konuşma direk mantıklı- konuyla alakalı cevap vermekten ibaret..
Ekstradan ha yok görüldü atarlar yok șu olur bu olur diye fazla kafaya takıyorsunuz, takmayın. Hadi diyelim 1 kişi, 2 kişi attı, 3. atacak diye birșey yok, herkes aynı değil sonuçta.
Ha psikolog konusu hakkında 1 ay olsa bile randevu alın, ömür boyu bir problemle mi kalmak istersiniz yoksa 1 ay bekleyip bir çözüme kavuşma olasılığı mı istersiniz? Bence cevap bariz.
Çok yazdım kusura bakmayın.
Bir not daha, bakın size bu kadar yardım etmeye çalışan insan var. Belki nasip olursa bu kişiler senin arkadaşın bile olabilir, bir de o yönden bak.
Sana tek şunu diyorum akraba ile iş yapılmaz.Özgüven eksikliğim evet var ve nasıl arttıracağım hakkında sıfır bilgim var, yani benim bu özgüven eksikliğimin kaynağınıda bilmiyorum iyi vücudum olsa ve iyi bir tipim ve güzel konuşmam olsa bile özgüvensiz olacağımı düşünüyorum. Okuldan umudu kesersek başka kimse kalmıyor ki hocamÇünkü ev bireyleri tamam 3-4 kişi onun dışında okul, okul dışında arkadaşımda yok.
Ezik görünümüm altında özgüven ve ego eksikliği var evet çünkü kendimi öne çıkarabileceğim hiçbir şey yok. Evet fikir belirtmem insanlara güvenirim ve hep bir gruba uyarım.
Üniversiteye gitmeyeceğim ama 2 yıl açıktan okumayı düşünüyorum bir bölümü. Lise bitince direk meslek öğreneceğim ve o meslek öğrendiğim yer İzmirin en nüfuslu ilçesi ve orada büyük parklar var sosyalleşebileceğim veya kurslar var sokaktaki insanlar var falan diye orda sosyalleşirim diye düşünüyorum ama nedense en büyük sıkıntım sosyalleşmek, yani sosyalleşmek cidden basit 4 ay önce yanlışlıkla bir kızla muhabbetim oldu o günden itibaren koridorda birbirimizi gördüğümüzde tokalaşıyoruz ama bu kadar başka bişey yok. Depresif bir kişiliğe dönüşmemek için her şeyi yapıyorum ama olmuyor.
Ustam eniştem ona güvenim tam, tabi saf olduğum için herkese güveniyorum ama özellikle tarttım eniştemin karakterini ve onay verdim. Evet sanayi güzel orada arkadaşlar bulurum tabi sıkıntılı insanlarda tanımak lazım benim gibi saf insanları tanırsam hep saf olurum az şeytan lazım.
Hocam ilk adımı ben atarım ama beni arkadaş olarak gören yok, yani birisi var ama oda hep benim kötü yanlarıma millete söyleyerek kendini yüceltiyor, ben küçük duruma düştüğümde bir ortamda oda gülüyor beni savunmuyor bana hep kötü eleştri yapıyor, bu yüzden onun bana arkadaş olarak baktığını sanmıyorum. Discord veya başka platformları pek sevmiyorum hocam yani Discord zaten kapalı başka öyle aman aman güzel yer de yok. Görüldü atma olayına gerçek hayattaki kişilerde önemsiyorum sanaldaki birisi atsın banane ama gün içinde görebileceğim kişilerden ters cevap alma dahil görüldü yemeyi sevmiyorum. Bir de eril enerji mi deniyor bilmiyorum bende hiç enerji yok yani belkide bu yüzden. Şuan bunları diyorum içimden kız arkadaşım olsun hiç olmadı kız kankam olsun istediğimi diyorum ama eyleme dökmüyorum. Doğru diyorsunuz randevu almak lazım 1 ay beklerim bir ihtimal olur en azından. Ne kusuru teşekkür ederim yazdığınız için. Hocam bu tür forumlardan veya bir ortamdan arkadaş edinmek isterim ama dediğim gibi bende o sosyalleşme güdüsü yok, bir de bu tür forumlarda nasıl arkadaş olacağız ki birisiyle? Discord adresi veya İnstagram adresi vermek yasak, ki yasak olmasa bile sonuçta bir konuda yardım eden bir yabancıyız en sonunda.
Belki şeytanlığı kurnazlığı veya saflığın, iyiliğin zıttı olanları öğrenirim diye Ezel serisine başladım zaten izliyordum ama ciddiye alarak izlemeye başladım, yani güvenmek konusunda evet bir şeyler öğrendim her şeyden şüphe etmek lazım ama eninde sonunda bunları yapmak içinde sosyalleşmek lazım. Benim öncelikle sosyalleşmeyi, egoyu ve özgüveni yükseltmem lazım. Yoksa anca depresif takılan, ev-iş-spor- döngüsüne devam eden bir oyunlardaki yapay zekalar gibi olacağım.