Kimya sınavına nasıl çalışır?

snowman0

Hectopat
Merhaba yarın kimya yazılım var. 11. sınıfım sayısalım. 30 puanlık yeri çalıştım. Ama gazlara az buz baktım. Hiçbir şey anlamadığım için defteri kapattım. Video izlemek de istemiyorum. Sabah erken kalkıp formülleri falan yazmayı deneyeceğim. Öneriniz var mıdır? Ne yapmalıyım? Normalde kimya notum 50'nin altında inmezdi. Ama bu sene ilk yazılıdan 50'nin altı aldım. Kimyaya bir türlü adapte olamıyorum.

Merhaba yarın kimya yazılım var. 11. sınıfım sayısalım. 30 puanlık yeri çalıştım. Ama gazlara az buz baktım. Hiçbir şey anlamadığım için defteri kapattım. Video izlemek de istemiyorum. Sabah erken kalkıp formülleri falan yazmayı deneyeceğim. Öneriniz var mıdır? Ne yapmalıyım? Normalde kimya notum 50'nin altında inmezdi. Ama bu sene ilk yazılıdan 50'nin altı aldım. Kimyaya bir türlü adapte olamıyorum.

8.sınıfım en etkili taktik video izleyip not çıkartmak tabii liseye geçmediğim için ne kadar etkili olur bilmiyorum ama her zaman yazılıya son gün çalışırım hep bu taktiği yaparım ama ortaokul size göre basit olduğu için tam bilemiyorum ama konu anlatım izleyip not çıkarmak formüller için falan en mantıklısı bence.

Video izlemeyi neden istemiyorsun ki? Hocalar videolarda soru çözümü de yaptığı için konuları video + not alma taktiği ile anlama ihtimalin çok yüksek. Hele gazlar gibi zor soru sorması çok kolay olan bir konudan bence video izlemelisin. Ama illa da izlemeyeceğim diyorsan en azından formülleri ezberleyip sınavdan önce az da olsa soru çözmen ve çözemediğin soruların video çözümü izlemeni öneririm. Eğer gazlar veya başka bir konuda anlamadığın yeri söylersen ben de yardımcı olabilirim. Eğer hoca izlemeye karar verirsen görkem şahini önerebilirim.

Maalesef gazlar tamamen soru tipi öğrenme üstüne kurulu, hocanız ne zorlukta soruyor bilmiyorum ama video izleyin kesinlikle. Fazla da bir formül yok zaten en temel olarak P.V=n.R.T'yi bilseniz bile işinize yarar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı