Kingdom Come: Deliverance: ilk oyunu oynadım fakat ikincisini oynamadım, ilk oyun çok güzeldi ağır işleyen RPG seviyorsanız seversiniz fakat diğer oyunlara nazaran daha nıs bir kitleye hitap eder işleyiş ve aksiyonu bakımından.
Baldur's Gate 3: oynamadım bir şey diyemem.
Cyberpunk 2077: şahane grafikli, işleyişi ve hikayesi güzel olan çoğu kesime hitap edecek olan hikayeli aksiyon oyunu. Witcher 3 oynadıysan diye diyorum. Sadece hikaye ve evren kalitesi bir tık daha aşağıda ve Witcher kadar sıra dışı değil. Onun haricinde oynanış ve grafik olarak daha iyi.
Elden Ring: oyun oynarken loot yapmayı seven biriysen, çevreyi keşfetmeyi seven ve hikayeli oyunları vesaire her yönüyle gerek görev gerek çevre olarak sömüren biriysen Elden Ring o açıdan benzersiz gelecek çünkü oyun belli bir çizgide gitmiyor ve birçok yeri görmeden bilmeden bile oyunu bitirebilirsin ve her yer eşsiz görsellikte ve gezip bir şeyleri keşfetmek, lootlamak, dolaşmak aşırı keyif veriyor. Bir de oyunlarda düşmanların seni zorlamasını seviyorsan, boss seviyorsan, öldükçe inat edip gelişmekten keyif alıyorsan tam sana göre. Bunların dışında sevmeyeceğin ve benim de pek hoşnut olmadığım şey oyunu oynarken bir yandan internetten gerek yan görev gerek ana göreve gidiş gibi şeyleri sürekli araştırıyorsun ister istemez. Yan görevleri zaten bakmadan yapma imkanın yok, bak bunu abartmıyorum gram abartı yok. Yapımcısı gelse yan görevleri yapamaz çünkü yan görevi yaptıktan sonra yan görevi veren elemanlar başka yere gidiyor fakat nereye gittiğini bilmiyorsun ve hani haritada kocaman bu yüzden illaki internetten araştırman gerekiyor. Başlarda zor geliyor gıcık ettiriyor ama bir süre sonra internette forumlarda, videolarda takılmak keyif veriyor. Kısacası Elden Ring, keşif edilecek kocaman haritası var ve senin elinden tutmadan yol göstermeden direkt daha oyunun başında seni haritaya bırakıyor ve gram bir şey demeden etrafta geze geze oyunu öğreniyorsun. Gezmeyi, keşfetmeyi, kasılmayı seviyorum dersen bayılırsın. Hayatımda oynadığım ikinci souls like oyunu yani hastası değilim ama keşfetme ve kasılma iç güdüsü fena halde bağımlı yaptı.
Kendimce hissettiklerimi aktarmaya çalıştım umarım yardımı dokunur.