Kingston 480 GB SSD vs Seagate BarraCuda 2 TB HDD

KNSRI

Hectopat
Öncelikle sağlıklı günler dilerim.
Bilgisayarıma depolama birimi almayı düşünüyorum. Alacağım depolama birimleri arasında kararsız kalmış durumdayım. Bu iki depolama biriminden hangisini almamı önerirsiniz? Farklı modellerde önerebilirsiniz.

Kingston A400 480 GB

Özellikleri:

Sıralı Yazma 450 MB/s

Sıralı Okuma 500 MB/s

Seagate BarraCuda 2TB

Özellikleri:

Sıralı Okuma 220 MB/s

Dönüş Hızı 7200 RPM

Ön Bellek 256 MB

SSD ve HDD için maksimum bütçem 500 TL. Burada olan depolama birimleri arasında çok fark var mı ? SSD'nin depolama alanı az olduğundan pek istemiyorum fakat Okuma ve yazma hızı iyi görünüyor. XPG sx8100(3500/2400) kullanan biri olarak okuma ve yazma hızının ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Fakat bana depolama yeri lazım.

SSD gerekli hocam sonradan HDD alırsınız fakat SSD Windows 10'da çok hızlı çalışıyor SSD kullandıktan sonra HDD işkence geliyor. Ama SSD'in varsa HDD kesinlikle.

Ne için kullanacaksınız? Sisteminizde hiç ssd yoksa önceliği ssd ye verin. Yok ssd zaten var ama depolama da lazım diyorsanız hdd ye öncelik verin. Yeni sistem topluyorsanız 120 gb ssd 1 tb hdd gibi bir kombinasyon da yapabilirsiniz. Ama ssd siz sistem bu devirde kullanmayın gerçekten çok hız fark ediyor

Hocam, SSD veya M.2 varsa HDD alın. WD bu konuda iyidir.

Ne için kullanacaksınız? Sisteminizde hiç ssd yoksa önceliği ssd ye verin. Yok ssd zaten var ama depolama da lazım diyorsanız hdd ye öncelik verin. Yeni sistem topluyorsanız 120 gb ssd 1 tb hdd gibi bir kombinasyon da yapabilirsiniz. Ama ssd siz sistem bu devirde kullanmayın gerçekten çok hız fark ediyor
512 GB m2 SSD'ye sahibim. Edit prgoramı windows ve bazı uygulamaları ona kurmuş durumdayım. Oyunlar ve Yaptığım editlerin depolanması için bir alana ihtiyacım var. Tavsiyenize uyup HDD alacağım.
Hocam buna sen karar ver bence. Eğer alacağın diskin içine hızlı açılması önemsiz olan programlar kuracaksan HDD al önemliyse SSD.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim HDD alacağım. Peki bir sorun yaşar mıyım ? Kolay bozuluyor diye yorumlar görmüştüm.
Hocam depolama amaçlı kullanacaksanız HDD alın. Sisteminizde SSD zaten var ikinci bir SSD gereksiz olur.
Tamamdır teşekkür ederim HDD alacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı