Kingston 64 GB DataTraveler 100 G3 nasıldır?

Okuma yazma değerleri sizi kandırmasın USB 3.0 sizin için gayet iyi bir seçim olacaktır dosya aktarımı hızı konusunda problem yaşamazsınız kasası da sağlam bir USB'ye benziyor düşürseniz de kırılacak gibi durmuyor siz onu kaybedene kadar idare eder.
 

Isı konusunda işe yarayabilir ancak 64 GB dosya aktarırken aşırı ısınma yaşayabileceğini düşünmüyorum.


İki disk de aynı depolama teknolojisini kullanıyor yıl açısından. Düşürüp kırmazsanız (kasası kırılırsa da dosyalarınızı okunmaz hale getirmez, kopyalayabilirsiniz) çok büyük fark olmaz.

Fiyat konusunda bence Kingston 64 GB Data Traveler 100 G3 2 kat daha ucuz. Sizin bahsettiğiniz disk daha iyi olacaktır ancak en ucuz USB 3.0 64 GB disk almanızda bir sakınca yoktur. Aralarındaki fark... Depolama teknolojileri aynı (ya da benzer) ise daha ucuz bir model kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2014 de aldığım SanDisk'in metal 16 GB USB belleğim hala sağlam bir şekil de duruyor plastik olsaydı bu şekil de sağlam kalabileceğini sanmıyorum. Konu ısınma değil darbelere karşı dayanıklı olması. Bundan yaklaşık 1 yıl önce bu flash belleği aldım https://www.hepsiburada.com/adata-6...mus-usb-bellek-auv350-64g-rbk-pm-HB00000XVOC1 aldığım flash bellekte aynı şekil de uzun yıllar götüreceğini düşünüyorum. Tabii ben Amazon'dan 64 GB = 45 TL e almıştım. Şu an 150 TL olmuş.
 
Hocam, aklıma şu takıldı; tabiri caizse üstünden tank geçse bir şey olmayacak depolama aygıtı var mı?
Tank geçme potansiyeli olan yerlerde yaşıyorsanız bulut depolama kullanmalısınız ancak aşırı dayanıklı depolama birimi olarak soruyorsanız bu tür aygıtların ordu sertifikaları oluyor Adata S007 gibi USB belleklerde bulunabilir ya da internette ordu sertifikalı USB bellekler diye aratabilirsiniz, bunlar kırılması çok zor ve ordu bireyleri tarafından kullanılmış/kullanılan cihazlardır ancak ordu sertifikalı bir USB diske vereceğiniz para çok fazladır ve bu cihazlar ısınma sorunu yaşatabilir, ama içindeki depolama birimi bozulana kadar kullanabilirsiniz.

Plastik olsaydı bu şekil de sağlam kalabileceğini sanmıyorum.
Kullanım şeklinize göre değişebilir, USB diskinizi çok fazla düşüren biri iseniz tabii ki metal USB disk kullanılması daha iyi olur ancak USB diskler düştüğünde mekanik parçaları olmadığı için kasası kırıldığında bile verilerinizi koruyabilir sonra da başka bir USB diske atabilirsiniz metal diskler daha pahalı olduğu için 2 plastik disk almak daha ekonomik olur. Kaldı ki çoğu plastik USB diski düşürseniz veya bir yere sıkıştırsanız bile metal diskler kadar olmasa da dayanabilirler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı