Rehber Kingston A400 SATA SSD

Makaleler
21
Daha fazla  
Bu konuda düşük bütçede gördüğümüz giriş seviyesi bir model olan Kingston A400 SATA modelini teknik açıdan inceleyeceğim. Başlayalım.

Ürün görseli:​

Kontrolcü:​

Phison S11. Çoğu giriş seviyesi modelde gördüğümüz bir kontrolcü. (Patriot Burst, Apacer AS340, Gigabyte SATA, Hi-Level Ultra...)

Bellek:​

Toshiba 2D TLC. Katman yok 240 GB modelinde 2 adet NAND yongası bulunuyor. Çok kötü.

DRAM:​

Bulunmuyor. (Phison S11 kontrolcüye gömülü 32 MB SDR DRAM)

Okuma yazma hızları:​

Test değerleri;

Sorun çıkarmadığı sürece genel olarak vadedilen değerlerin daha üstünü verebiliyor.

IOPS:​

TBW:​

Veya 3 yıl sınırlı garanti sunuluyor. Düşük değerler.

Yazılım:​

Kingston SSD Manager, iyi denebilecek bir yazılım.

Fiyat:​

120 GB: 175₺
240 GB: 256₺
480 GB: 450₺
960 GB: 872₺
Fiyatı da pek cazip değil açıkçası.

Sonuç olarak bence daha iyi alternatifleri bulunan, tercih edilmemesi gereken bir model. Düşük hız ve ısınma gibi şikayetler de alınıyor sıklıkla. Tavsiye etmem.

Hocam ben bu SSD'yi kullanıyorum. 1 ay oldu. Şu an memnunum 1 yıl daha idare eder mi?
Çok aksi bir durum olmadığı sürece idare edecektir.
Aynı SSD'nin 480 GB 6 aydır kullanıyorum, %96 sağlığı var ve senden biraz daha fazla yazma hızı alıyorum. Memnunum.
Ürünü sadece teknik açıdan inceledim dostum, konuyu okumadın herhalde.

Güzel inceleme. Fakat bu SSD'nin değerleri cidden düşük.
Ne kadar sorun yaşatan bir model olsa da iyi çalıştığı takdirde hız olarak istenileni verebiliyor. 350 MB/s vadedilen modelde 500 MB/s üstü hızlar görebiliyorsun. Gigabyte'ın SATA SSD'si de böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…