Merhaba öncelikle. Eskiden G.Skill Trident Z RGB RAM'lerini kullanıyordum. Bunlar OC'lu bir şekilde 3600MHz CL16 değerlerinde ve gecikme olarak 67 ns almaktaydım. Bazı sebeplerden dolayı Kingston RAM'lere geçtim. 3600MHz CL17.
İnternetteki test videolarında 67ns gecikme alırlarken bende 72ns gecikme alıyor, sebebi ne olabilir?
RAM'ler: Kingston Fury Beast 3600MHz CL17.
Anakart: ASUS Prime B450M K 2
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 4.5GHz OC PBO kapalı.
(Not: Gecikme testi yaparken arka planda hiçbir şey çalışmıyordu. RAM'e herhangi bir OC yapmaya çalıştığımda veya gecikme düşürmeye çalıştığımda voltajı arttırsam bile sistem açılmıyor.)
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...
tRRDS 6
tRRDL 6
tFAW 24
tWTRS 4
tWTRL 12
tWR 20
tRTP 10
tRCDWR 8
tRCDRD 20
tRP 20 girip tekrar teste sokar mısın? İstersen ilk önce AIDA64'e de sokabilirsin, güvenli moda geçip testi 2-3 kere tekrarlarsan daha doğru sonuç verir.
Trrds 6
Trrdl 6
Tfaw 24.
Twtrs 4
Twtrl 12.
Twr 20.
Trtp 10.
Trcdwr 8
Trcdrd 20.
tRP 20 girip tekrar teste sokar mısın? İstersen ilk önce AIDA64'e de sokabilirsin, güvenli moda geçip testi 2-3 kere tekrarlarsan daha doğru sonuç verir.
Trrds 6
Trrdl 6
Tfaw 24.
Twtrs 4
Twtrl 12.
Twr 20.
Trtp 10.
Trcdwr 8
Trcdrd 20.