Kingston Fury Beast 32 GB 3600MHz RAM ile sistem reset atıyor

depressive

Kilopat
Minidump Rapor Linki
https://www.mediafire.com/file/eaudx3cq42mr5d0/122924-6734-01.dmp/file
RAM
Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3600MHz
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Pro LSE10Z001TG8 1 TB 7300/6400 MB
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3060 12G
Anakart
MSI B550M Pro-VDH
İşlemci
Ryzen 7 5700x3D
Yeni RAM aldım eski RAM'lerim 2x8GB 3000MHz Kingston Predator'dü ve RAM'leri 3200MHz XMP olarak kullanabiliyordum, 32 GB yükseltmek istedim ve Kingston Fury Beast 2x16 GB 3600MHz RAM aldım. RAM'ler XMP olarak 3600 ayarlandığında PC reset atıyor ya da oyundan atma, donma gibi sorunlar gösteriyor. Memtest ile test yaptığımda bir sorun yok. RAM'leri XMP kapalı 3200MHz çektiğimde ise hiçbir sorun yok. BIOS resetledim ve güncel durumda, RAM'ler ise 2-4 slot olarak takılı. 3600 stabil olarak çalıştıramayacaksam iade edip başka marka RAM alacağım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistemim.
MSI B550M Pro-VDH
Ryzen 7 5700x3D.
Gigabyte RTX 3060 12G.
Kioxia 1TB M.2 SSD.
Gametech GTP-700 700W 80+ Bronze.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşuna almış oluyorsun hocam iade edin lütfen zaman geçmeden.

Bu belleği alıp geçin hocam içinde JEDEC olarak çalışan profil bulunuyor.

2X16 GB Türkiye piyasasında bulabileceğin en iyilerinden.

Eki Görüntüle 2385447

Hocam şuraya girin en altta bir makalem bulunuyor yorum olarak yazmıştım okuyun.

sağolun hocam peki 3600mhz olarak 2x16 dual channel olarak anakartım ile uyumlu bir ram tavsiyeniz var mı? gskill ve corsair markalarını uyumlu olarak belirten çok olmuş. ram uyumluluk listesinde olan https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...cl18-cmk32gx4m2d3600c18-fiyati,648259346.html bu modeli tavsiye eder misiniz?

sağolun hocam peki 3600mhz olarak 2x16 dual channel olarak anakartım ile uyumlu bir ram tavsiyeniz var mı? gskill ve corsair markalarını uyumlu olarak belirten çok olmuş. ram uyumluluk listesinde olan https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...cl18-cmk32gx4m2d3600c18-fiyati,648259346.html bu modeli tavsiye eder misiniz?

Hocam, size tam uyumlu bellek önerdim görmediğinizi varsayarak tekrar atıyorum, bu bellek tam uyumludur. 3600 MHz olunca bir şey değişmiyor hocam tamamen pazarlama stratejisi.

Hocam, size tam uyumlu bellek önerdim görmediğinizi varsayarak tekrar atıyorum, bu bellek tam uyumludur. 3600 MHz olunca bir şey değişmiyor hocam tamamen pazarlama stratejisi.

hocam bu kingston fury ve fury beast olarak çok fazla farklı kodlu seçenekler var aralarındaki fark nedir? bakıyorum benim aldığım da dahil sonunda TR var.

hocam bir yere gitmeyin hızlıca çözelim.

@depressive

Link gelmiyor mu hocam size anlamadım 2 kere link yolladım görünmüyor sanırım.

HX432C18FBK2/32​

hocam sizin yolladığınıza baktım onda sorun yok ama aynı isimde aynı değerlerde farklı kodlarda kingston fury diye satılan belleklerde var neden farklı olduklarını merak ettim. zaten sizin gönderdiğinizi 1 kişi satıyor diğer kodlarda tonla satıcı var

İşte burada devreye ben giriyorum hocam JEDEC bellek bulmak çok zor ve orada binlerce ram satılır aralarından hangisi iyi herkes tahmin edemez sadece bakarlar takip sayısı kaç 100 200 250 dur alayım der bu daha iyi, aslında belleğin çip nedir JEDEC değeri kaçtır işlemci ile uyumlu çalışır mı bunları düşünmüyorlar.

Farklı kod ile satılan belleklerin çoğu 2133 MHz JEDEC olarak geçer gerçek 3600 MHz bellek değillerdir fabrika bunlara OC yaparak 3600 MHz diye satıyor artık kim yerse önemli olan SPD hız değeri yani JEDEC değeridir alttaki görsele bakın JEDEC 3200 bir altındakine bakın 3200 MT/s işlemcinin yani siz burayı geçerseniz duvara toslar patinaj çekersiniz çok çok uzun anlatabilirim bu şekilde yeterlidir.

1735618174396.png

1735618224506.png

İşte burada devreye ben giriyorum hocam JEDEC bellek bulmak çok zor ve orada binlerce RAM satılır aralarından hangisi iyi herkes tahmin edemez sadece bakarlar takip sayısı kaç 100 200 250 dur alayım der bu daha iyi, aslında belleğin çip nedir JEDEC değeri kaçtır işlemci ile uyumlu çalışır mı bunları düşünmüyorlar.

Farklı kod ile satılan belleklerin çoğu 2133 MHz JEDEC olarak geçer gerçek 3600 MHz bellek değillerdir fabrika bunlara OC yaparak 3600 MHz diye satıyor artık kim yerse önemli olan SPD hız değeri yani JEDEC değeridir alttaki görsele bakın JEDEC 3200 bir altındakine bakın 3200 MT/s işlemcinin yani siz burayı geçerseniz duvara toslar patinaj çekersiniz çok çok uzun anlatabilirim bu şekilde yeterlidir.

Eki Görüntüle 2385455
Eki Görüntüle 2385456

Yani anladığım kadarıyla hocam JEDEC dediğiniz değer RAM'in saf değeri. Bu durumda anlıyorum ki sonunda TR olan modeller bize iteleme yapılmış şişirme modeller aldığım gibi. Sonuç RAM'leri iade edip sizin dediğiniz RAM'leri almak tabii o kodla alırız başka kodlu RAM gönderirlerse isyan ederim artık :)

Yani anladığım kadarıyla hocam JEDEC dediğiniz değer RAM'in saf değeri. Bu durumda anlıyorum ki sonunda TR olan modeller bize iteleme yapılmış şişirme modeller aldığım gibi. Sonuç RAM'leri iade edip sizin dediğiniz RAM'leri almak tabii o kodla alırız başka kodlu RAM gönderirlerse isyan ederim artık :)

Evet JEDEC saf değer yani şöyle hocam Honda Civic Type R var normalde 2 20 2 10 ama yazılım attınız araba açıldı 2 80 - 2 90 vuruyor ama nereye kadar 2 90 bi yerden sonra alırsın eline motoru :).

Sonunda TR olan model değil hocam yanlış anlaşıldı siz bu RAM kodunun aynısını sitesine girip bakacaksınız ve orada az aşağıda JEDEC göreceksiniz işlemci kaç ise orası aynı olmak zorunda.

1735619166843.png

Evet JEDEC saf değer yani şöyle hocam Honda Civic Type R var normalde 2 20 2 10 ama yazılım attınız araba açıldı 2 80 - 2 90 vuruyor ama nereye kadar 2 90 bir yerden sonra alırsın eline motoru :).

Sonunda TR olan model değil hocam yanlış anlaşıldı siz bu RAM kodunun aynısını sitesine girip bakacaksınız ve orada az aşağıda JEDEC göreceksiniz işlemci kaç ise orası aynı olmak zorunda.

Eki Görüntüle 2385462

Benim aldığım RAM JEDEC değeri.
Default (JEDEC): DDR4-2400 CL17-17-17 @ 1.2v şaka bu kadardı. Dediğim gibi TR yani yanında da turkey yazıyor bize üretilmiş ve JEDEC değeri ile vadedilen değer alakasız. Bir tek sizin yolladığınız kod JEDEC ile yazılan aynı onunda sitesinden baktım üretimi durdurulmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim aldığım RAM JEDEC değeri.
Default (JEDEC): DDR4-2400 CL17-17-17 @ 1.2v şaka bu kadardı. Dediğim gibi TR yani yanında da turkey yazıyor bize üretilmiş ve JEDEC değeri ile vadedilen değer alakasız. Bir tek sizin yolladığınız kod JEDEC ile yazılan aynı onunda sitesinden baktım üretimi durdurulmuş.

Artık RAM seçmeyi öğrendiniz hocam bir işlemcilerin sitesinde yazar MAX MEMORY SPEED 3200 MT/s diye orayada bakın mesela aşağıya atacam ve her zaman 2x kullanın RAM olarak 2x RAM daha az gecikme demek.

1735620248025.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı