Çözüldü Kingston Hyper OC yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Dostlarım elimde Kingston HyperX 3200MHz DDR4 8 GB RAM var. Anakart B450M S2H.
Bazı değerler girip, frekansı 3600MHz yapmıştım.

Yapmadan önce gerçekten bilgisayarım aşırı laglıydı. Bir işlem yaparken gecikiyordu bayağı. Örneğin Microsft Edge geç kapanıyor, Görev Yöneticisi geç açılıyor yani programlar geç açıp, geç kapanıyor veya kaydetme işlemleri falan geç oluyordu. Ben bunun HDD kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Ama şu an düşünmüyorum.

Neden mi?

Şimdi 3200MHz'den 3600MHz'e ye geçmek elbet sistemi uçurmaz ama ben bunun frekanstan değil de
Girdiğim ve anlamını bilmediğim;

16-22-22-22-42 değerlerine bağlıyorum.

Normalde ana kartım 3200MHz'yi desteklemez. XMP açınca destekliyor. İşte ben bu ana kartta ki tanımlı "XMP Profili" RAM'in frekansını arttırsa bile işlemlerini geciktirdiğini düşünüyorum.
XMP profilini değiştirdim. Ana kartın değil de kendi girdiğim değerleri denedim. Zaten ana kartın XMP profili ile 3600 yapınca bilgisayar açılmıyor.

Şu an bir lag yok sistemimde. Yani XMP profili sistemi yavaşlatır mı?

İşlemci R3 3200G.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tuhaf. RAM'in Windows uyuşukluğunu giderdiğine ilk kez şahit oluyorum. Belki de işlemci içi iletişim hızlandığı için laglar düzelmiştir.

Ryzen 3200G'nin çekirdek yapısı hakkında bilgi bulamadım. 2+2 şeklindeyse RAM frekansı artarsa işlemci çekirdekleri arası iletişim de hızlanacaktır. Bu da sistemin genel çalışmasını etkiler.

Frekansı 3200'e hatta 3000 MHz'e alıp girdiğin gecikme değerlerini 16-42 şeklinde değil de 14-19 olarak falan dener misin?
Tuhaf. RAM'in Windows uyuşukluğunu giderdiğine ilk kez şahit oluyorum. Belki de işlemci içi iletişim hızlandığı için laglar düzelmiştir.

Ryzen 3200G'nin çekirdek yapısı hakkında bilgi bulamadım. 2+2 şeklindeyse RAM frekansı artarsa işlemci çekirdekleri arası iletişim de hızlanacaktır. Bu da sistemin genel çalışmasını etkiler.

Frekansı 3200'e hatta 3000 MHz'e alıp girdiğin gecikme değerlerini 16-42 şeklinde değil de 14-19 olarak falan dener misin?

Çözüm

CL16'ya 14 olursa bir sıkıntı olur mu?
14-19-19-19-42 mi yapayım?

Deneyeyim hemen.

Son düzenleyen: Moderatör:
3000 dene bence. Olay frekans mı yoksa gecikme değerleri mi anlayalım.

Hocam 14-19-19-19-42 3000Mhz ile test.
Adsız.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı