Kingston HyperX 2666 MHz CL16 vs 2400 MHz CL17

Bir dediğim bir tersine düşüyor gibi olacak ama merak ettim, AIDA64'den anakart oradan da SPD'den üstte aygıt tanımı altında 2 adet RAM olacak. İkisini de atabilir misiniz?

Aynı marka RAM olmak zorunda değil. CL, MHz ve voltaj değerleri tutması yeterli.

Fabrikasyon çıkışı kendi RAM'ini geri taktım. Şu anda bu şekilde;

1620240927397.png

Keşke çıkarmasaydınız. CPU-Z'nin doğru bilgi verip vermediğinden şüphelenmiştim. Kusura bakmayın çok uğraştırdım.

Önemli değil dostum asıl ben uğraştırdım seni kusura bakma. Hatırladığım kadarıyla 1333 MHz CL 20 gibi bir değer yoktu. Yani daha düşüktü. Çıkarmadan önce kendim bakmıştım.

Önemli değil dostum asıl ben uğraştırdım seni kusura bakma. Hatırladığım kadarıyla 1333 MHz CL 20 gibi bir değer yoktu. Yani daha düşüktü. Çıkarmadan önce kendim bakmıştım.

Hocam benim içimde kaldı. CPU-Z'nin büyük bir yanlışı var. Zira attığınız resimde 2666MHz HyperX RAM, 2400MHz'de çalışıyordu. Belki de sorunsuz olabilir.

Hocam benim içimde kaldı. CPU-Z'nin büyük bir yanlışı var. Zira attığınız resimde 2666MHz HyperX RAM, 2400MHz'de çalışıyordu. Belki de sorunsuz olabilir.

Evet 2400 MHz'de çalışıyor onu ben de gördüm ama bir problem var ki o da CL. HyperX CL 16 iken gömülü olan RAM CL19. Bu yüzden anakart otomatik bir ayarlama yapıyor, bu durumda tam verim alamıyorum. İade etsem mi etmesem mi ben de tam emin olamadım. @Emir M. bir konuda gördüm sanırım bu konuya hakimsiniz. Yardımcı olabilir misiniz rica etsem?
HyperX olanı tekrardan taktım çünkü iade edemiyormuşum güvenlik bandrolünü yırttığımdan dolayı. Fabrikasyon çıkışına göre bence daha iyi en azından XMP profili aktif.

1620316108013.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı