Yakın zamanda bir SSD almam lazım. Bu 2 model de takıldım. Bütçem de bu kadar. Sizce hangisini almalıyım? İki marka arasında hangisi iyidir? Samsung 500GB 860 Evo diye bir model var. Onun fiyatı biraz yüksek. O seviyeye çıkmaya değer mi? Bir de 480, 500, 512 olarak 3 tane birbirine çok yakın depolama seçeneği olmasının sebebi nedir acaba?
Bahsettiğim modeller:
Selam dostum. Kesinlikle senin yerinde olsam bütçemi biraz daha yukarıya çeker, Samsung 860 Evo modelini alırdım. Bizzat Samsung kullanıcısı olarak çok memnunum. Verdiğin biraz daha fazla paraya hızı ve kalitesi ile fazlasıyla değecek. Emin olabilirsin. Ayrıca Vatan'da fiyat yüksek. Aşağıda daha uygun fiyata bulabileceğin yerleri ekliyorum.
Tartışmaya Samsung dahil edilmez. SSD'de Samsung'un önüne hangisini çıkarırsanız çıkarın açık ara Samsung kazanır. Ama Kingston HyperX vs. Adata SU800 güzel bir challenge..
Fiyat farkını Samsung çoğu zaman hak eder. Yani fiyat farkı isimleşme farkı değildir kesinlikle. Ama fiyat sizi aşıyorsa HyperX tercih ederdim.
512, 500 ve 480 GB gibi farklı kapasitelerin olması her bir firmanın kullanmış olduğu farklı flash kapasiteleri veya farklı sayıda flash kullanmalıdır. SSD dediğimiz depolama birimleri aslında basit mantıkla, 8 GB'lık 60 tane flash belleğin aynı anda kullanılarak veya birleştirilerek kullanılması gibi örnek verecek olursak.