Kingston HyperX Predator ram'in ustası...!

Kingston'un yeni geliştirmiş olduğu HyperX Predator serisi ramlerin daha kullanışlı ve bilgisayara performans verebilen bir bilgisayar organı olduğunu kanıtlıyor. Overclock'u destekleyen bir yapıdadır. Oyun bilgisayarı kurmak isteyenlere önerimdir. İntel'in 3000mhz destekli anakartları ile çalıştırıldığında extra performans ve güç verecektir. Aşağıda sırası ile özelliklerini vereceğim:

ÖZELLIKLER

Kapasiteler 8GB–16GB (8GB ve 16GB kitlerle)
2800MHz'e varan hızlarda
1,5V ve 1,65 V çalışma voltajları, kararlı hız aşırtmayı olanaklı kılmaktadır
Intel XMP'ye hazırdır; Kingston mühendisleri tarafından seçilmiş ve test edilmiş en iyi performans ayarları
P55, H67, P67, Z68, H61, Z77 ve Z78 Intel yonga setlerinin yanı sıra A75, A87, A88, A89, A78 ve E35 (Fusion) AMD yonga setleri için tasarlanmış Çift Kanallı kit
Genel sistem performansını artırmak için müthiş saat ve gecikme süresi zamanlama özellikleri
Isı kuyusu tasarımı, hızı etkili biçimde korurken belleğin kullanım ömrünü de uzatır
Fabrikada %100 test edilmiştir.

Kaynak: Kingston

Editörüm yapmış olduğunuz yorumdan dolayı teşekkür ederim. Testler yapmışsınız ve sonuçların değişik olmadığını kanıtlıyorsunuz. Size elektrik ve elektronik bölümü esaslar kitabından alıntı yaparak yazmış bulunuyorum o yorumu. Kitaptaki bölümde alternansın 1 turu 50 saykıl, 1 saniyede 60 Hz yapıyor. Bunun GHz olarak aktarımı gözle görülemeyecek bir güç. GHzde saykılların daha hızlı olduğunu, bunun da hız ve akıma etki ettiğini gösteriyor. Yani GHz etki etmiyor diyemeyiz değil mi? Bu arada yukarıdaki arkadaşta link atmış yine teknopat paylaşmış o değerleri ve buna göre fps değerlerine göre etki yaptığını görüyorum.

Eğer overclock yapsaydık yada render işleri ile uğraşıyor olsaydık, yüksek frekanslı bellekleri arasındaki farkı rahatlıkla görebilirdik.

Diğer konu: test sonuçları.

Bunu daha önce yazmıştım. Ardı ardına aynı sistemde yapılan grafik testleri hiç bir zaman aynı sonuçları vermez.

Sabit bir sistemde 3DMARK 2013 testi;

İlk test: 4000

Test bitiminde yapılan ikinci deneme : 4004

Test bitiminde yapılan üçüncü deneme : 3998

Test sonuçları 1 ve 2 frame arası farklı olursa, sonucun eşit olarak kabul edilir. Yani rehberdeki farklı sonuçlar, aslında eşitliği gösterir nitelikte.

Gskill'e kötü demedim orası yanlış anlaşıldı. Ben kingston'u tercih ederim demiştim ama GSkillde iyi marka...

GSKILL'i şu an tüm test sistemlerinde kullanıyorum. Çok iyi markadır.
Rahatlattın beni Haluk abi. :)

- - - Güncellendi - - -

Gskill'e kötü demedim orası yanlış anlaşıldı. Ben kingston'u tercih ederim demiştim ama GSkillde iyi marka...
Kingston'u 3-4 yıl öncesinden bir Bakkal tarafından Ram'de en iyi marka olduğunu söylemişti ama günümüzde Corsair ve GSkill tavsiye ediyorlar bir bildikleri vardır. :)

Vallaha orayı bilemeyeceğim, teknoloji gelişiyor. Bende şu anda corsair kullanıyorum ve sıkıntı yok gibi ama bakalım. Kingston geride kaldı diyenler var; bilemem, ilk bilgisayarımda vardı kingston şimdi geride kaldı. Reklam politikası da olmayınca eski gibi görüyoruz.

Kingston piyasaya depolama birimlerinde eskisi kadar hakim değil Türkiye'de, bu su götürmez bir gerçek fakat bu durum Kingston'u kötü yapmaz. RAM, flash bellek gibi depolama aygıtlarında ürün kalitesi aslında yakın olur. Belki soğutma ve garanti servisi farklılık gösterir. HI-Level marka RAM'ler bile gayet performanslıdır.

Hz frekans hızıdır. Bir elektrik elektronik öğrencisi olarak bunu çok iyi bilirim ve kimse bunun aksini söyleyemez. Hz yüksek olursa frekansta dolayısıyla hızlı olur ve bunu gerilime dönüştürmek hızlanır. Bilgisayarda da veri hızı hz ile sağlanır. Hz ne kadar yüksek olursa bilgisayar veri hızı o kadar hızlı olur. Oyunlarda da zorlanılmaz. Sonuç bu daha detaylı anlatmamı istiyosan esaslar kitabıyla birlikte forumda olacağım.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca kardeşim verdiğin linke ayrıntılarıyla baktım ve Hz'in bir yerde mutlaka lazım olacağını, CL değerinin düşük olması sonucunu çıkardım. Ayrıca FBS değerinin de değiştiğini gördüm. Benden bu kadar paşam...

O kitaplarında yazan bilgilere göre konuşmak mantıksızlıktan başka birşey değil. Bilgisayar sisteminde sen bunu kontrol etmeden, denemeden, aradaki farka bakmadan, sana öğretilenle yetinip hiç bir test etmeden bu denli emin konuşman ne kadar üzücü... :)

1600 Mhz rahatlıkla sistemini taşır. İki belleği de kullan o arkadaşının bilgisayarında da test yap gerekirse. Resimlerini buraya at bakalım. :)

Senin bu cevabın da beni oldukça şaşırttı. Meb'in kitabı da yanlış bilgi veriyorsa ben okulu bırakıyorum. Ayrıca sizin de bu konularla çok iyi bir şekilde ilgilendiğinizi düşünmüyorum. Lütfen şu bilgilere ön yargınızı kaldırın artık! Her bilgi doğru diye birşey yoktur.

Aksine bu söylediklerin senin için geçerli. "Ön yargılısın ve her bilgi doğru diye birşey yoktur." Sadece okuduklarına bağlı olarak yorumluyorsun. Halbuki gerçekten öyle olmuyor. Kullanacağın sisteme tercih edilir ki oyun sistemlerinde gereksiz. Burada bunu testler ile göz önüne seren insanlar var. Sen hala o kitaplardakine takılarak, testleri görmezden gelerek hz uçurur diyorsun. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı