Çözüldü Kingston KC3000 1TB SSD hızı çok yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Amazon seller central Global, "sodej"
Merhaba, sistemime ikinci bir yedek olan Kingston KC3000 1TB SSD modelini aldım. Bu hız sorunu aldığım zamanda mevcuttu, garantiye yolladım herhangi bir sorun gözükmedi deyip geri yolladılar ama sorun halen devam ediyor. Ne yaptıysam bir türlü çözüm bulamadım şu anda PCI-e 4.0 X1 modunda çalışıyor. Anakart üzerinde gen4 açtım ama halen aynı resimler ve sistem özellikleri aşağıdadır. BIOS son sürüm yüklüdür.
Sistem:
CPU: AMD Ryzen 5 7600X.
Anakart: TUF Gaming B650-Plus
RAM: Kingston DDR5 32 GB(2x16 GB) 5200MHz Fury Beast Black.
SSD: Kingston KC3000 1TB.

1725368160673.png

1725368230920.png

@Marix hocam bunu nasıl çözebiliriz? Tüm slotlarda denedim, ikincil SSD'i net hız alıyor o slota da taktım ama nafile.

Çözüm
Aslında farklı bir sistem değil ama aynı sistemde farklı bir anakarta olan B650DS3H taktım sonuç aynı.

2 anakartta da aynı şey oluyorsa net SSD'de sorun vardır, yollarken durumu net anlatın, X1 ile çalıştığını, farklı anakartlarda denediğinizi belirtin.
Bir problem görünmüyor, Kingston yazılımı ile Firmware güncellemesi var mı bir bakın, varsa güncelleyin.

Güncellemesi vardı güncelleyip yeniden başlattım sonuç aynı, faturası yok garantisi devam ediyor, sizce tekrar gönderim mi?

1725376766674.png

Güncelleme sonrası sistemi kapatıp açtınız mı?
Bir anı canlandı zihnimde ve gülümsetti.

Acemi sayılmayan bir kullanıcı sorununu dile getirerek konu açmıştı.
Millet bir çaba çözmeye çalışıyor mesaj üstüne mesaj.
Nihayetinde sorun çözüme kavuştu.
Konu sahibinin mesajı : Bilgisayarı yeniden başlattım sorun düzeldi.

Yahu en azından bilgisayarı bile yeniden başlatmayı denemeden konu açmak nasıl bir kafadır diye deli olmuştum. :)

Yanlış anlaşılmasın. Bu konu o kapsamda değil. Fazlası ile çözüm için çaba var.

Güncelleme sonrası sistemi kapatıp açtınız mı?

Evet.

Bir anı canlandı zihnimde ve gülümsetti.

Acemi sayılmayan bir kullanıcı sorununu dile getirerek konu açmıştı.
Millet bir çaba çözmeye çalışıyor mesaj üstüne mesaj.
Nihayetinde sorun çözüme kavuştu.
Konu sahibinin mesajı: Bilgisayarı yeniden başlattım sorun düzeldi.

Yahu en azından bilgisayarı bile yeniden başlatmayı denemeden konu açmak nasıl bir kafadır diye deli olmuştum. :)

Yanlış anlaşılmasın. Bu konu o kapsamda değil. Fazlası ile çözüm için çaba var.

Aslında yeniden başlattığımı yazdım ama sanırım hocam yorgun olduğu için göremedi :)

Evet.

Aslında yeniden başlattığımı yazdım ama sanırım hocam yorgun olduğu için göremedi :)
Serhat hocam valla mesajı yazdıktan sonra canım sıkıldı acaba yanlış anlaşılma olur mu diye.
Malum millet buluttan nem kapıyor genelde.
Konu belli, siz gayet profesyonelce pek çok işlem yapmışsınız.
Anlattığım olayla benzerliği yok.
Sadece üstadın kısacık mesajı o anıyı hatırlattı.
Umarım sorununuz çözülür.
İyi akşamlar...

Serhat hocam vallahi mesajı yazdıktan sonra canım sıkıldı acaba yanlış anlaşılma olur mu diye.
Malum millet buluttan nem kapıyor genelde.
Konu belli, siz gayet profesyonelce pek çok işlem yapmışsınız.
Anlattığım olayla benzerliği yok.
Sadece üstadın kısacık mesajı o anıyı hatırlattı.
Umarım sorununuz çözülür.
İyi akşamlar...

Yanlış anlaşılacak bir durum neden olsun ki? Gayet güzel bir şekilde yazmışsınız, belki de gözden kaçırmışımdır, insanlar hata yapar. Önemli olan bu hatayı insanları üzmeden dile getirmektir.

Büyük ihtimalle tekrar servis yolu görecek. İlginç olanda 2 farklı anakartta denedim yine aynı.

Evet.

Evet yoğunluktan dolayı biraz acele baktım, dikkatimden kaçmış.

Şimdi durum şöyle, anakartta bir problem olsa diğer SSD'de de sorun olması lazım, o normal çalışıyor, servise yollamadan önce bu SSD'yi bir sistemde deneyin, o sistemde de X1 olarak çalışırsa yollarsınız, X4 olarak çalışırsa ona göre hareket ederiz, bu şekilde serviste zaman kaybı olmaz.

Evet yoğunluktan dolayı biraz acele baktım, dikkatimden kaçmış.

Şimdi durum şöyle, anakartta bir problem olsa diğer SSD'de de sorun olması lazım, o normal çalışıyor, servise yollamadan önce bu SSD'yi bir sistemde deneyin, o sistemde de X1 olarak çalışırsa yollarsınız, X4 olarak çalışırsa ona göre hareket ederiz, bu şekilde serviste zaman kaybı olmaz.

Aslında farklı bir sistem değil ama aynı sistemde farklı bir anakarta olan B650DS3H taktım sonuç aynı.

2 anakartta da aynı şey oluyorsa net SSD'de sorun vardır, yollarken durumu net anlatın, X1 ile çalıştığını, farklı anakartlarda denediğinizi belirtin.

Çözüm

İlginiz ve her şey için teşekkürler hocam mail attım. Tebilon üzerinden almıştım, umarım sorun çözülür. Sorun çözülür ise güncelleme sağlayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı