Kingston KC3000 ısınıyor

MuratMG

Hectopat
Yer
Aydın 09
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 1TB
Merhaba,

Yakın zaman içerisinde laptopuma KC3000 1TB Kingston SSD aldım, sorunu ilk zamanlar fark edemedim, biraz araştırma sonucu kullandığım SSD'nin yük altında çok ısındığını fark ettim, indirme yaparken 78°C ye kadar çıktığını gördüm ve maalesef artmaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda SSD kullanılamaz hale geliyor, indirme yaparken oyun oynadığımda vs oyunlarda çökme oluyor(mavi ekran gibi ses takılması vs.), kullanımda düşüş oluyor, bazen hiç kullanılmıyor. Disk, cihazlar ve sürücüler sayfasında gözükmüyor sanki tamamen çıkarmışım gibi tek çarem yeniden başlatmak ve biraz beklemek oluyor. Bu soruna herhangi bir çözüm önerisi olan var mı acaba? Termal ped ile demir plaka alıp kendim soğutucu yapmayı düşünüyorum fakat demir herhangi bir zarar verir mi bilemiyorum, veya bakır plaka. Bunun gibi sorun yaşadıysanız veya çözümünüz varsa, yardımcı olursanız sevinirim.
Değerler:

resim_2023-04-11_105324057.png

Isınma sonrasındaki Steam kullanım grafikleri:

resim_2023-04-11_110847903.png

Dosya Ekleri

• Screenshot 2023-04-11 112412.png
    Screenshot 2023-04-11 112412.png
    72,9 KB · Görüntüleme: 82
  • Screenshot 2023-04-11 112416.png
    Screenshot 2023-04-11 112416.png
    86,1 KB · Görüntüleme: 74
Bir çok etken olabilir, laptobun kendisinin ısınıp ısınmadığı, bileşenlerin ve ortam sıcaklığının artması da SSD’nin sıcaklığını etkileyebilir. Konumuna da bağlı açıkçası

Soğutucu braket alıp kullanabilirsin.

Hazır soğutucular var laptopun içine sığarsa al çok farkettiriyor.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum, çözüm bulabildiniz mi?

Bahsettiğim sorun genellikle uzun süren büyük indirmelerde oluyordu. İndirme sırasında bilgisayarınızda farklı bir disk var ise orada bulunan bir oyunu açarak fanların yüksek hızda dönmesini sağlayarak geçiçi bir çözüm oluşturabilirsiniz. Laptop için ne kadar sağlıksız bir durum olsa da genel sıcaklıktan dolayı SSD çökmesini önlüyor. Tuhaf bir (geçici) çözüm fakat işe yarıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı