Kingston NV2 1 TB SNV2S alınır mı?

Arkadaşın merak ettiği model PCI-Express 4.0 sizin önerdiğiniz 3.0 sürüm.

Kingston SSD'lerde 5 sene garanti veriyor. Garantilik bir durum olursa çok ilgili davranıyorlar. Bence problem yaşamazsın fiyatı PCI-Express 4.0 olmasına göre çok iyi.
NV2'nin okuma yazma hizlarina baktiniz mi hic? Cunku vadettigi degerler PCI-e 3.0 kapsaminda. Bu diskin 4.0 olmasinin tek sebebi, bunyesinde bulunan Phison E21T kontrolcunun PCI-e 4.0 destekli olmasi. Yoksa okuma yazma hizi cogu 3.0 diskten bile geride.

DRAM bulunmayan bir modele +300 TL vermenin anlami yok. Okuma yazmanin onemini de sadece cok sik dosya transferi yapan birisi fark eder. O durumdaki birisi zaten iki diski de almaz.

Exceria G2, sistem diski olarak daha iyi bir secim. Okuma yazma gibi kullanim alani dar olan bir tercih meselesini, her diskte olmasi gereken donanima (DRAM) tercih edecek degiliz. Sen ediyorsan edebilirsin.

NV2'nin okuma yazma hizlarina baktiniz mi hiç? Cunku vadettigi degerler PCI-e 3.0 kapsaminda. Bu diskin 4.0 olmasinin tek sebebi, bunyesinde bulunan Phison E21T kontrolcunun PCI-e 4.0 destekli olmasi. Yoksa okuma yazma hizi cogu 3.0 diskten bile geride.

DRAM bulunmayan bir modele +300 TL vermenin anlami yok. Okuma yazmanin onemini de sadece cok sik dosya transferi yapan birisi fark eder. O durumdaki birisi zaten iki diski de almaz.

Exceria G2, sistem diski olarak daha iyi bir secim. Okuma yazma gibi kullanim alani dar olan bir tercih meselesini, her diskte olmasi gereken donanima (DRAM) tercih edecek degiliz. Sen ediyorsan edebilirsin.

Dram'e eş değer hmb bulunuyor, dediğiniz gibi kullanım amacına göre tercih edilmeli.

DRAM'e eş değer HMB bulunuyor, dediğiniz gibi kullanım amacına göre tercih edilmeli.
DRAM ile HMB eş değer şeyler değil. DRAM direkt donanım. HMB ise RAM'den elde edilen sanal bir DRAM Cache.

Anakart desteklemiyor diye PCI-Express 4.0 takamayacak mı ? Farkındayım tabii ki. İleriye yönelik olur diye düşündüm.

Tipik hız değerlerine bakılırsa Kingston yine hızlı. Ayrıca arkadaş ilerde bir gün PCI-Express 4.0 destekli anakartta kullanırsa çok daha iyi olur. Sizce insanlar neden PCI-Express 4.0 veriyolu destekli SSD'ler satın alıyor, sadece okuma ve yazma hızlarını baz alarak mı. Bant genişliği nedir bir araştırın. PCI veri yolu nedir araştırın isterseniz.
😀😀😀😀😀

F/P gibi geldi gözüme 500 HD + 1 TB bunu kullanacağım aldım şu an bekliyorum gelmesini M.2 SSD'e hem işletim sistemi hem genel olarak depolamada kullanmak istiyorum mantıklı olur mu?

İşletim sistemi kuracaksanız Exceria G2 alın. @BerkayZ87 hocamın dediği gibi bu dram hmbden çok daha iyi. Fiyatı da daha uygun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı